Dator > Hur kan jag ledigt RAM minne?

 • Hur kan jag ledigt RAM minne?


 • RAM (Random Access Memory) är det minne som används av datorn för aktiva program och data. Varje gång du öppnar ett program, starta ett nytt fönster, eller använda ytterligare funktioner i de program du kör, använder du upp mer RAM. När du får slut på ledigt RAM, går datorn fram och tillbaka mellan RAM och hårddisk lagring, vilket slöar ner datorn. Dessa metoder kommer att hjälpa dig att öka din dators hastighet och reaktionsförmåga

  RAM Vs. Virtuellt minne

  Alla moderna operativsystem (inklusive Windows 7 och Vista, och Mac OS X Leopard och Snow Leopard) gör automatiskt använda "virtuellt minne" för att öka det RAM-minne du har i din dator. Efter dina program och operativsystem använder alla tillgängliga RAM-minne, när du behöver mer, kommer operativsystemet att överföra en del av uppgifterna i RAM-minnet till hårddisken, vilket frigör RAM utrymme för ytterligare programvara och Windows. Detta kallas "paging", uppkallad efter minnet "sidor" som ditt RAM-minne är uppdelad i bakom kulisserna.

  Virtuellt minne effektivt ger din dator betydligt mer minne än vad som är inbyggd i hårdvaran, men en föreställning pris: det är mycket långsammare att återställa minnet från hårddisken till RAM-minnet, än det är att få tillgång till samma minnet redan i RAM. Om du flyttar stora mängder RAM-minne och tillbaka från virtuellt minne kan datorn sakta till en genomsökning. Detta kallas ofta "stryk. "

  Minska din Windows och applikationer

  Undvik stryk genom att minska RAM som är i bruk. Det enklaste sättet att göra detta är att vanliga stänga alla fönster och program du inte använder för tillfället. Windows som är minimerade till uppgiften bar (i Windows) eller Dock (i Mac OS X) använder fortfarande samma mängd minne, även om du inte kan se dem, när du är klar med ett visst fönster, stäng det för att frigöra sitt RAM-användning Vissa Mac. OS X-program kan fortsätta att köra även om du stänga alla sina fönster, använder "Command"-"Tab" för att bestämma vilka program är fortfarande öppna.

  Starta om din dator

  Om du har varit igång datorn länge utan att starta om, kan du behöva starta om för att rensa ut ditt RAM-minne och börja om från början. Detta säkerställer att du startar från rent bord, som en omstart tömmer ut alla RAM som används. Om datorn är omedelbart trög, försöka minska antalet ansökningar som startar upp direkt efter uppstart eller logga in. Du kanske har för många program konkurrerar om RAM från början

  Alternativt överväga att uppgradera RAM. Detta kan vara en billig metod för att göra din dator kan köras mycket snabbare och smidigare, speciellt om datorn är några år gamla.


Previous:nothing Next:hur man installerar en återgång maker adressetikett på min dator

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara en musik-cd på en hårddisk
 • hur man använder d att köra på en Asus Eee
 • hur man formaterar om en HP Compaq 2710P
 • hur du installerar ladda ner för Samsung ML-1740 laserskrivare
 • hur du uppgraderar pci grafikkort för HP xw6200
 • Vilka material har använts för att göra datorer?
 • av ATX nätaggregat felsökning
 • hur man bygger ett hem multimediadator med DVR funktioner
 • hur man kommer åt Compaq Presario 1200 CMOS-batteriet
 • hur man fixar en HP Deskjet-skrivare