Dator > hur man byter en Dell Inspiron moderkort

 • hur man byter en Dell Inspiron moderkort


 • Dell skapat sin Inspiron linje av stationära datorer i mitten av 2007 som en ersättning för den gamla Dimension-serien. De flesta av dess stationära modeller är kompakta, vilket kan innebära vissa hinder framför moderkortet. Beroende på hur många hinder du stöter på och hur komplext hela jobbet bevisar kanske du behöver hjälp ersätter moderkortet

  Du behöver:. . .
  Skruvdragare


  1

  Ta bort datorns tjock strömkabel för att förhindra elstötar och tar sedan bort alla andra kablar ansluta till datorn. Notera vilken kabel går dit om du tror att du inte kommer vara säker på hur att återansluta kablarna senare.
  2.
  Lägg datorns hölje platt på sidan utan att fläkten på baksidan (även känd som strömförsörjningen bakre fläkten) och skruva loss panelen på den sida som är vänd uppåt.
  3.
  Ta bort panelen genom att antingen dra ut den eller bara dra av den, beroende på datorns modell.
  4.
  Ta bort nätenheten (den stora rutan i övre vänstra hörnet av datorn) genom att lossa skruvarna som håller den på fodralets utsida.
  5.
  Ta bort alla kablar från nätaggregatet som är anslutna till moderkortet och alla yttre enheter, som hårddiskar. Notera vad du bort och där det var kopplad till att du kan koppla allt.
  6.
  Ta bort kringutrustning som är anslutna till moderkortets på undersidan till vänster. Dessa tillbehör kan återanvändas i nästa moderkortet.
  7.
  Demontera moderkortet genom att lossa skruvarna som håller fast den på sidan av målet. Dessa skruvar kan återanvändas för det nya moderkortet du placerar i datorn.
  8.
  Bort moderkortet försiktigt från datorn, flytta den runt ibland när du stöter på lite motstånd. Ibland moderkort kan motstå när det perifera kontakterna tas bort från plattorna. I detta fall flytta moderkortet till höger och det borde komma rätt av.
  9.
  Avlägsna kopplingen plattan från tidigare moderkortet. Denna platta finns i den del av datorns hölje där du ansluter tangentbordet och musen.
  10.
  Placera det nya moderkortets kontakt plattan på baksidan av datorns hölje genom att trycka hårt men försiktigt inifrån lådan tills det klickar och prydligt griper på utsidan.

  11.
  Placera moderkortet i fallet och montera den via hålen. Du måste skruva in dem i hörnen, de i mitten är mindre prioriterat
  12
  ihop datorn genom att vända på åtgärder som du i steg 1 till 11 <. . . br>

  tips och varningar


 • Kom ihåg att installera en CPU på din nya moderkort, antingen genom att få ett nytt på den eller använda den gamla från dina tidigare moderkort, om den nya har en sockel för det. Om du inte är bekant med installationen av en CPU, bör du ha någon som hjälper dig med detta.
 • Var noga med att lägga undan varje skruv du tog bort på ett säkert ställe där du kan komma åt dem igen lätt. Förlora skruvar kan bli ganska besvärlig, särskilt om de var nödvändiga för att hålla integritet i systemets olika delar.
 • inte försöker att följa dessa steg om de verkar för komplicerat för dig. Du kanske misstolkar något och gör ett misstag som förhindrar systemet från den löpande. Tveka inte att söka hjälp om du har problem att följa instruktionerna.

Previous:nothing Next:hur man byter fläkt i en Dell Dimension 8100

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar CPU på en pc
 • hur man skriver ut en banderoll med HP 2575
 • hur man uppgraderar en gateway dator
 • hur du lägger till RAM-minne i Windows XP installera
 • hur du ansluter en skrivare till ett trådlöst system
 • hur man återställer Epson chips
 • hur du formaterar en Dell Latitude C510 för en ren installation
 • typer av Apple Computer
 • hur du kopierar en musik-cd till en USB-enhet
 • hur man uppgraderar RAM på en Compaq Presario 2715