Dator > typer av kabel för datorer

 • typer av kabel för datorer


 • Ett datorsystem är i grunden ett nätverk av elektroniska komponenter anslutna med kablar. Eftersom varje typ av dator kabel utför en särskiljande funktion, kommer datoranvändare finna det enklare att ansluta de olika komponenterna i sina datorer genom att lära om olika typer av datakablar.

  Strömkabel

  Strömkabeln är en viktig kabel. På ett skrivbord eller server och ansluts till en dator i ett eluttag. På en bärbar dator, kan kabeln också uttag av en laptop batteri. Dessutom har många bärbara datorer omfattar en inline transformator för att konvertera växelström, eller AC, från en byggnad utlopp till likström eller likström, för en dator att använda. Den vanligaste typen av strömkablar för stationära datorer och servrar är oftast svart och har en tre-slot på ena sidan av kabeln. Denna sida är vanligtvis infogas i en dators strömförsörjning, eller PSU. Den andra sidan av kabeln har en kontakt med stift för anslutning till ett eluttag.

  Video Kabel

  Video-kablar överföra visuella data från en dator till en datorskärm eller andra typer av displayen, till exempel en TV. Det finns olika typer av video-kablar används idag. Den klassiska standarden är känd som en VGA eller Video Graphics Array, kabel. Dessa kablar göra en analog signal från en dators grafikkort. VGA var först vanligt förekommande på 1980-talet. En nyare typ av videokabel är känd som en DVI-eller Digital Visual Interface. Den överför en digital videosignal från datorns grafikkort.

  Drive Kabel

  Inuti det gäller en dator, kablar ansluter olika maskinvarukomponenterna. Några av de kablar ansluta hårddiskar och andra medier enheter till en dators moderkort. Moderkortet är ett slags nav för datorns komponenter att kommunicera via. Några vanliga köra kablar omfatta IDE eller Integrated Drive Electronics, och ATA-eller AT Attachment. SATA, eller Serial AT Attachment, är en annan vanlig typ av enhet kabel.

  USB kabel

  Den populäraste typen av kabel som används för sådana externa enheter som skrivare och skannrar är USB, och Universal Serial Bus, kabel. USB-kablar ansluta ett brett spektrum av teknik till datorer och kan också ansluta två datorer.

  Nätverkskabel

  Nätverkskablar ansluta datorer till ett sådant nät apparater som routrar, switchar och hubbar. De kan också ansluta en dator till en annan. Denna typ av kabel används oftast för att ansluta en dator till ett kabelmodem. Vanliga nätverkskabel typer är CAT 5 eller kategori 5, och CAT 6.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man ansluter en dator med en Mac verksamhetssystem till en klocka

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en IR-port
 • Vilka är de fysiska delarna i ett datorsystem?
 • hur man byter en Power LED
 • hur du använder din Dell Dimension 2100 förare & Utilities CD
 • hur man gör en total återställning på datorn
 • RAM skillnader på grundval av uppgifter tillgång
 • hur man kan återställa volymen på min dator
 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500
 • hur man installerar en ny dator fan
 • hur man rengör en hårddisk för en ny OS-installation