Dator > Vilka är de fysiska delarna i ett datorsystem?

 • Vilka är de fysiska delarna i ett datorsystem?


 • Datorer är en stor del av de flesta människors liv dessa dagar. De är i hem, skolor, kontor och till och med bilar. Men hur mycket vet du om dem. Datorsystem består av flera fysiska delar, som kallas maskinvara, som arbetar tillsammans för att skapa computing magi.

  Systemenhet

  Systemenheten är vad de flesta tänker på när de tänker på en dator. På en stationär dator är det den viktigaste skrivbordet enhet som allt annat-mus, tangentbord, bildskärm, skrivare-fäster. Det finns också de komponenter som faktiskt har dator kan köras.

  Moderkort

  ligger i systemenheten är moderkortet ryggraden i datorn. De flesta av de andra interna komponenter ansluta till den. Det är en stor styrelse, vanligtvis den största i systemenheten, och det ger kraft och gör att andra komponenter för att kommunicera.

  Central Processing Unit

  centralenhet eller processor, är en stor chip ansluts till moderkortet . Ibland kallas datorns "hjärna", det utför alla datorns verksamhet. Detta är vad folk talar om när man talar om processorer, ju snabbare processorn är, desto snabbare kan utföra och snabbare datorn kör

  Random Access Memory

  Random Access Memory eller RAM, kommer i stavar. att montera direkt i moderkortet. RAM: s funktion är tillfällig förvaring-medan datorn är igång den tjänar som ett lagringsutrymme för den aktiva processer. Ju mer RAM-minne en dator har, desto snabbare kan vidarebefordra den lagrade informationen tillbaka till de program som behöver det, så det är ofta anses vara en viktig uppgradering ha.

  hårddisk

  Hårddisken är den viktigaste lagringsutrymme för din dator. Desktop-enheter är vanligtvis ungefär 3 inches med 5 inches, medan bärbara hårddiskar tenderar att vara mindre. Det är där alla program, filer och data lagras, så större kapacitet anses vara bättre.

  Optiska enheter

  optiska enheter CD-eller DVD-enheter. Dessa monteras även i systemenheten i ett område med en öppning så att de är tillgängliga när datorn är stängd. Optiska enheter använder laser för att läsa och ibland skriva till CD-och DVD-ROM-skivor

  Power Supply

  Strömförsörjningen är vad pluggar in i väggen. Monteras inuti systemenheten, tar det nätström och omvandlar den till de olika spänningar som behövs av datorns olika komponenter.

  Fan

  Alla som inryms inuti systemenheten kan generera mycket värme, och det är nödvändigt att se till att de inte överhettas. En fläkt används vanligtvis i kombination med en kylfläns, vilket är en apparat som drar bort värmen från en komponent. Flera olika typer av fläktar kan vara på plats för att kyla olika komponenter

  Kringutrustning

  bildskärmar, tangentbord och möss anses kringutrustning -. De är inte en fysisk del av systemenheten men är vanligtvis betraktas som en del av datorsystemet. Kan dock på bärbara datorer och vissa system skrivbord, några eller alla av dessa delar integreras i själva systemet.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man öppnar en HP laptop fall

Relaterade artiklar


 • hur man återställer den nivå patron bläck i en HP-skrivare 6310
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en bärbar dator medion
 • hur man uppgraderar en XPS 1530 cpu
 • hur du uppdaterar enheter USB flash
 • hur man byter en LCD-skärm på en Acer Aspire 5100
 • Vilka är de fysiska delarna i ett datorsystem?
 • logik & dator fundamenta design
 • hur man byter en bärbar LCD-skärm
 • hur man ansluter en Thinkpad-dator till en TV
 • laserpekare historia