Dator > LCD vs CRT energi

 • LCD vs CRT energi


 • För bara några år sedan var LCD-skärmar den nya leksaken. De var mindre skrymmande, men hade några viktiga resultat nackdelar jämfört med CRT-skärmar. Förbättringar i LCD-tekniken har tagit upp många av de responstid och bild frågor klarhet. Tillverkning förbättringar har gjorts LCD priserna mer än konkurrera med CRT-skärmar, till den punkt där LCD-skärmen är det förvalda alternativet för de flesta PC-paket. Nu energiförbrukning nivåer är de stora återstående skillnaden mellan bildskärm typer.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  CRT-teknik

  katodstrålerör (CRT) är baserad på vakuumrör teknik. En elektronstrålen sveps över insidan av CRT ansikte, orsakar fosfor beläggning att avge ljus genom skärmen. Den elektronkanon och balk-styrning ok använda stora mängder energi. Glasröret måste vara stark nog att hålla ett vakuum och röret tillräckligt djupt för utstrålning att sopa en stor display ansikte, vilket gör monteringen tunga och stora. CRT ger en ljusare bild och kan högre upplösning än dagens LCD-typer, så några design-system kräver dem.

  LCD-teknik

  flytande kristaller (LCD) är i sin kärna en halvledare enhet. Displayen ansiktet använder polariserade filter att passera eller blockera ljuset. Givet en ljuskälla bakom panelen, passerar LCD block eller ljus för att producera en bild. LCD-skärmen är lättare i vikt, mindre skrymmande och använder mindre ström än CRT.

  LCD ger mindre ljusstyrka än en CRT och en lägre upplösning på grund av sättet den passerar ljus genom polariserade filter. För flesta användare är skillnaden i bildkvalitet liten nog att uppvägas av LCD-skärmens fördelar.

  Energianvändningen

  För en typisk PC-station övervaka, använder en 15-tums LCD-monitor 25 watt när den och 3 watt i vänteläge. Den 17-tums CRT motsvarande bildskärm förbrukar 80 watt när den och 5 watt i standby-läge, en väsentlig skillnad.

  Effekter av Energi Skillnad

  För en CRT använder mer än 3 gånger den energi än sina LCD motsvarande, där är kostnader utöver det för el som används. CRT ger en ljusare bild, men orsakar också användarens trötthet snabbare, speciellt ögonen. Mycket av CRT energi skillnaden gett upp som värme, lägga till en bostad eller arbetsplats värme lastning.

  Framtid LCD och CRT

  Domen av marknaden redan ger LCD-skärmen stolthet plats som standard monitor för nuvarande system och i en nära framtid. CRT-skärmar kommer att fortsätta att se speciella ändamål, men ständiga förbättringar i LCD-tekniken kommer att fortsätta att urholka de skillnader i bildkvalitet. Förutom att energin fördelarna med den lätta LCD över CRT ge tydligt den ledningen.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man gör en blandad CD med en HP DVD Writer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en P4 processor
 • hur du uppdaterar drivrutiner för USB-enheter
 • hur man läser ett SD-minneskort på en Dell D630
 • Hur kan jag installera en skrivardrivrutin?
 • hur man installerar en High Speed USB på en dator
 • betydelse och effektivitet flash-enheter
 • Dell Dimension 8300 & spel
 • hur man kopiera en skyddad dvd med Roxio
 • hur du uppdaterar enheter USB flash
 • typer av datorer som kan köra Windows 98