Dator > de typer av PLC: er

 • de typer av PLC: er


 • En programmerbar logikcontroller, eller PLC, är en speciell typ av dator som ofta används i kommersiell och industriell miljö. . PLC: er är avsedda att köras automatiska system, såsom robot eller andra maskiner, och input använda och utgångar för att läsa och skicka data. Till skillnad från konsument datorer, PLC: er utformade för att vara mycket robust och kan köras nästan nonstop.

  Unitary

  En enhetlig PLC är enklare typ av regulator, och innehåller alla de grundläggande systemkomponenter inom samma hölje, eller låda. Dessa komponenter ingår normalt processor, som driver programmet, utöver hamnar för input och output-anslutningar. Unitary PLC: er är oftast knutna direkt till enheten eller program som kan kontrolleras.

  Ett vanligt använt exempel av en enhetlig PLC typ är MicroLogix 1000, byggd av Allen Bradley. Den MicroLogix 1000 har inbyggt minne för lagring av program, 32 digitala in-och utgångar, och en kommunikationsport som används för att programmera enheten. Den här strukturen är typiskt för många enhetligt system.

  Modular

  Ett modulärt PLC innehåller flera olika moduler som kan kopplas samman för att bygga en anpassad styrenhet. Typiskt, som bas modul innehåller centrala funktioner såsom elkraft reglering, datorns processor och anslutningar ingång. Ytterligare moduler, inklusive analog till digital signalomvandlare eller ytterligare utgångar, kan läggas till denna kärna enhet som behövs. Detta modulära designen gör det möjligt PLC kan skräddarsys och ändras lätt.

  Allen Bradley MicroLogix 1200 är ett vanligt exempel på den modulära PLC-typ. Denna enhet kan hantera mellan 23 och 40 ingångar och utgångar. Det faktiska antalet anslutningar kan utökas enkelt genom att lägga till moduler. Detta ger ett brett utbud av flexibilitet och är typiskt för en modulär PLC.

  Rackmontering

  rackmontering typ av PLC liknar den modulära konceptet, men genomförs på olika sätt. I varje modul i ett modulärt PLC ansluts till basenheten direkt, håller en rackmontering PLC varje modul åtskilda. Alla extra moduler är anslutna via ett nätverk, och moduler hålls i organiserade rack. Detta tillvägagångssätt tillåter större system som ska byggas, utan att bli alltför rörig och komplicerad. Moduler är välorganiserat på rack och kan tas bort och in igen om det behövs.

  Kommersiell enhet SLC 500 är en branschstandard exemplet med rackmontering PLC-typ. Det finns i huvudsak inga begränsningar på antalet moduler som kan läggas till detta system, monteras varje på ett rack chassi. Denna inställning gör att stora, skalbara automationslösningar som ska byggas och är vanlig i fabriksinställningarna.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du kopierar en cd till en av de viktigaste köra & tillbaka till en tom CD

Relaterade artiklar


 • användningen av magneter i datorer
 • hur till göra min laptop internet redo
 • felsökning av en kanon S400 skrivare
 • hur man överklockar en CPU 2,8 ht Intel P4
 • felsökning av en blända microSD kortläsare
 • hur man skapar en kopia av din hårddisk
 • hur man installerar en Targus trådlöst
 • hur du uppgraderar moderkortet på en emachine
 • hur du formaterar en enhet på en Dell PC
 • hur man skapar app mappar på din iPhone eller IPAD