Dator > historia processorer

 • historia processorer


 • Centralenheten eller CPU är hjärnan i din dator. Den avgör hur snabbt datorn kan kör sitt program. I sin relativt korta liv, har processorer blivit mindre och kraftfullare. Detta har gjort datorer att bli mer prisvärda och mer portabla, så att numera är de i snart sagt varje företag, skola, myndigheter kontor och hem

  Idéer

  Idén till en dator som kunde lagra instruktioner utvecklades först på 1940-talet av John von Neumann, J. Presper Eckert och John Mauchly. Den komponent som gjorde detta möjligt var processorn, som utför programmering undervisning genom alla de ingående och utgående enheter som är anslutna till den.

  Första Mikroprocessorer

  De tidiga datorerna sprang med vakuumrör och tog upp hela rum . Sedan år 1971 utvecklade Intel första mincoprocessor --- det Intel 4004. Den var avsedd för ett företag miniräknare, och det kan programmeras att utföra bara om någon beräkning. Den 4004 var en fyra-bitars processor hade en hastighet av 740 kHz. Den används integrerad krets teknik. Texas Instruments följde Intel 4004 med sina egna chip följande år. Texas Instruments versionen kan fungera utan stöd utifrån marker. Intel gjorde nästa språng i 1976 med en 16-bitars 8086 som gick på 5 megahertz (MHz).

  effektiv verksamhet

  Apple II hemdatorer hade processorer som arbetade effektivt för att lokalisera och köra kommandon. På grund av detta verkade datorer för att springa fort. Sedan IBM släppt sin dator med Intel 8088. PC sprang dubbelt så snabbt som Apple II processor, men eftersom Apples CPU var mer effektiv, ändå tycktes springa snabbare. Men med en PC dokument och kalkylblad kan läsas från en disk och hålls i RAM-minnet för snabb åtkomst.

  Blir snabbare

  I början av 1980 låg fokus på att göra en snabbare processor så att datorn skulle ha en snabbare processor. IBM släppte sin AT med en Intel 80286 chip 1982. Då Intel släppte 80. 386 chip 1985. Chipet hjälpte processorerna inte bara springa snabbare men mer effektivt, vilket gjorde att datorn verkar köra ännu snabbare.

  Cache RAM

  När datorn processorer fick snabbare, började minne kämpa för att hänga med. En CPU hastighet på att utföra en uppgift blev begränsas av dess minne hastighet. Snabbare minnen började införas mellan huvud-RAM och mikroprocessorn. De mindre minnen används för att hålla upprepas ofta instruktioner. Detta gjorde det möjligt för snabbare tillgång till instruktioner och datorn kunde springa fortare.

  Större, bättre snabbare

  datorchips har fortsatt att få snabbare, men cachen RAM-minne i markerna har också ökat. Pentium 4 chips med en hastighet på 1,3 GHz har 2 MB RAM eller mer än dubbelt så mycket minne i den gamla 8088-chip. Att ha cache RAM på chippet kan processorn att köra ännu snabbare. Intel introducerade Core-processor i 2006 med en hastighet på 1,6 GHz.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man öppnar baksidan av en gateway mx6214 laptop

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett AirPort-kort g3
 • det bästa sättet att optimera installationen av en ny hårddisk
 • hur man maximerar datorns prestanda för spel
 • hur du formaterar en SATA-disk
 • Avboka windows xp jobb print
 • en jämförelse av bärbara datorer
 • hur du ställer in en nätverksskrivare utan internetuppkoppling
 • Vilka är de funktioner Zip-enheter?
 • hur man frigör RAM-minne på en dator
 • Lägga till en hårddisk till min laptop