Dator > hur man maximerar datorns prestanda för spel

 • hur man maximerar datorns prestanda för spel


 • Datorspel är krävande, resurskrävande program som en avsevärd belastning på datorns inre komponenter. I allmänhet, processor, RAM (minne) och grafikaccelerator (eller grafikkort) är de viktigaste komponenterna att diktera spelprestanda i en dator. Samtidigt som ersätter dessa komponenter var och varannan dag är opraktiskt, kan du ändra vissa inställningar och inställningar för optimal spelprestanda

  Du behöver:. .
  Computer
  Internet-anslutning.


  1.
  Skaffa de senaste drivrutinerna för grafikkortet. En ny drivrutin är i allmänhet en förbättring jämfört med en tidigare, och gör det möjligt för operativsystemet (OS) för att bättre utnyttja grafikkortet: s inbyggda funktioner. Även med samma grafikkort kan en förbättrad förare förbättra grafikprestanda avsevärt. Kontrollera om drivrutinsuppdateringar från ditt OS eller tillverkarens webbplats regelbundet och ladda ner nya versioner.
  2.
  Avinstallera funktioner du inte använder. Operativsystem som är installerade på ett heltäckande, och brukar innehålla en lista över funktioner du kan aldrig använda. Identifiera OS funktioner du inte behöver och avinstallera dem för att frigöra systemresurser. Beroende på OS-version, kan avinstallationen skilja sig från en dator till en annan.
  3.
  Inaktivera onödiga tjänster. Återigen beror det exakta förfarandet på OS typ och version. Den "Startup Type" för en tjänst avses hur en tjänst initierar, och kategoriseras som antingen "Automatisk", "Manuell" eller "Disabled". Du kommer bara att byta tjänster som startas automatiskt, ändra inställningar från tjänsten egenskaper och sätt den till "Manuell" eller "Disabled. "Effektivisera genom att stänga av så många tjänster som du kan, utan att hämma normal dator fungerar.
  4.
  Unload program. Kontrollera systemfältet en uppgift om hur många program som är aktiva i bakgrund. I allmänhet färre program översätta till bättre spelprestanda. Ta bort program från aktivitetsfältet som du inte använder. Bortsett från statusikoner, såsom klocka, högtalare och nätverk, alla ikoner representerar en process äter upp systemresurser. I de flesta Windows-baserade system kan du hindra program från att laddas automatiskt genom att avmarkera sin box från listan över Autostart-objekt. Avmarkera alla program som du inte behöver och starta om datorn.
  5.
  Effektivisera OS-gränssnittet. Stäng av visuella funktioner, såsom öppenhet och sidofältet alternativet att justera datorn för bästa prestanda. I Windows Vista kommer att byta till en Windows Classic "eller" Windows XP "Temat förbättra systemets prestanda avsevärt, särskilt i en low-end dator.
  6.
  Defragmentera datorn minst en gång i månaden. Defragmenteringsprocessen konsoliderar fragmenterade filer, vilket gör det lättare för datorn att hitta och hantera data. Regelbunden defragmentering kommer att hålla din hårddisk organiserade och låta processorn att arbeta med det snabbare. Om du installerar och avinstallerar program ofta, eller flytta, spela in eller radera bulkvolymer av data, bör du defragmentera en gång i veckan för optimal prestanda.

  Tips och varningar


 • Avinstallera OS funktioner och processer inte ta bort dem ur systemet, utan bara vänder dem. Om du är osäker på en OS-funktionen kan du avinstallera det ändå eftersom funktionen kan slås på igen.
 • Om du är bekant med OS tweaks, skapa en "Restore Point" innan du ändrar inställningar. I de fall de nya inställningarna få datorn att sluta fungera, kan du rulla tillbaka de ändringar genom att köra datorn i "felsäkert läge. "

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur till check tonernivåer i Skrivare Canon Laser

Relaterade artiklar


 • hur reparera partitionen C
 • Mobile Pentium 4 vs Pentium M
 • Hur konvertera en mini dvd band till en CD
 • hur du ansluter surroundljud till en bärbar dator
 • Hur konvertera DVC till VHS eller DVD
 • hur man återställer en EPROM-chip på en PC
 • hur man installerar en bläckpatron i en Lexmark-skrivare
 • instruktioner om hur man bygger en pc
 • hur man hittar nedladdningar för modellen crx215a1 Sony CD-brännare
 • hur man byter mjukvara på en Dell 720 färgskrivare