Dator > hur du växlar på IR-porten i en dator

 • hur du växlar på IR-porten i en dator


 • Du kan upprätta en trådlös anslutning mellan din dator och en kompatibel enhet via IR. De flesta nyare bärbara datorer har inbyggd infraröd sändare och operativsystem som Microsoft Windows XP har stöd för IrDA (Infrared Data Association) standarder och protokoll, så att datorn i kontakt med IR-aktiverade enheter, t. ex. skrivare, modem, smartphones och handdatorer (personliga digitala assistenter). För att kunna arbeta, bör både datorn och enheten har den infraröda funktionen aktiverad.

  Du behöver:
  Infraröd-kompatibel dator
  . Infraröd-aktiverad enhet.
  Dator bruksanvisning.
  Device bruksanvisning.


  1.
  Kontrollera om din dator stöder IR funktionalitet. Se din tillverkaren tillhandahållen dokumentation för information om IR-stöd. Om din dator inte har IR-stöd, kan du använda en USB-baserad IrDA-kort.
  2.
  Navigera till "Enhetshanteraren". I Windows-system, klicka på "Start" och välj sedan "Kontrollpanelen". I fönstret, klicka på "Skrivare och annan maskinvara" och sedan "System" på panelen till vänster. Leta upp fliken som heter "Maskinvara" och klicka på "Enhetshanteraren".
  3.
  Kontrollera om "IR-enheter" fliken visas under "Enhetshanteraren". Om din dator har en infraröd sändare, men fliken som heter "IR-enheter" inte visas, eller inte visar en lista över enheter, är din IR-enheten inte installeras.
  4.
  Aktivera den infraröda funktionen från BIOS. BIOS för att kontrollera om IR funktionen är aktiverad, antingen från IrDA eller FIR (Fast IrDA) läge. Åtkomst till BIOS-skärmen är en annan process för olika datorer, och beror på datortillverkare och modell. Se din tillverkarens dokumentation för instruktioner. Om infraröd anslutning är inaktiverad i BIOS, ångra valet att aktivera funktionen. Innan du gör några ändringar i BIOS, skriv ner de befintliga inställningarna så att du kan rulla tillbaka uppdateringar om de nya inställningarna få datorn att sluta fungera.
  5.
  Rikta IR-enheten till datorns infraröd port. Den transceivers på både datorn och enheten skall peka direkt på varandra, inte mer än 1 meter från varandra. När du har aktiverat IR från BIOS, kommer Windows plocka upp aktiva signaler från anpassats infraröda enheter i närheten, och visar en IR-ikonen i aktivitetsfältet (längst ner till höger på skärmen, bredvid klockan). Om ikonen inte visas, måste du felsöka anslutningen.
  6.
  Identifiera och åtgärda infraröd anslutning frågor. Kontrollera om enheten är påslagen och har den infraröda funktionen påslagen. Kontrollera uppriktningen och föra enheten närmare till datorns IR-sändare. Om det är en laptop, koppla in nätsladden eftersom "Power Management"-funktionen i vissa bärbara datorer stängs av batteri-intensiva processer som standard, såsom IR aktivitet. Ta bort alla andra infraröda enheter från området, såsom TV-fjärrkontroller, för att förhindra signalstörningar.

  tips och varningar


 • Om dataöverföringshastigheten är mycket långsam efter anslutningen har upprättats kan du ändra inställningarna från "Infraröd" alternativ under "Kontrollpanelen "och välj ett högre värde under alternativet" Begränsa Anslutningshastighet. "
 • Försök inte ändra BIOS-inställningar utan att hänvisa till din tillverkare dokumentation. BIOS-inställningarna är känslig, och om felaktiga inställningar tillämpas, kan medföra att datorn slutar att fungera.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man rengör patroner till en Epson Stylus Photo R300 skrivaren

Relaterade artiklar


 • felsökning av en scanner Lexmark skrivare
 • hur man hittar mitt nätverk nyckel för vinna mobil på en Mac
 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon
 • hur man använder system för återvinning i en dator
 • hur du växlar till batteridrift på min laptop
 • Lägga till en andra batteri till Dell C610
 • hur man fixar en USB 2.0-port
 • Definitionen av eeprom
 • Hur man laddar ner till USB-drivrutiner
 • hur du ställer in en dator för spel