Dator > Vilka är de funktioner Zip-enheter?

 • Vilka är de funktioner Zip-enheter?


 • människor använder datorer för att bearbeta information. De kan dela denna information med andra via e-post, online lagring områden eller webbplatser. Eftersom datorn använder ibland behöver sina uppgifter att resa med dem, har flera former av överlåtbara datalagringssystem utvecklats. Zip-enheten var en av de första flyttbara system för lagring utvecklat år 1994 av Iomega. Omkring år 2000 började sin popularitet krympa som andra typer av bärbara lagringsmedier anlände på marknaden.

  Convenience

  Zip-enheter erbjuda människor bekvämlighet. Data kan sparas direkt från programmet som används, eller filer som kan dras och släppas direkt i enheten, till skillnad från CD-R och DVD-skivor, som kräver ett annat program för att lagra data. Zip-enheter kontakten rakt in i en USB-port, och data kan laddas ner direkt till en hårddisk. Informationen kan sedan ses, manipuleras och sparas.

  Delning

  I många fall, e-post som en bilaga är besvärliga och opraktiska. Detta beror främst på att många e-postprogram begränsa storleken på en fil som kan bifogas. Även e-post information kräver att användaren har någon form av online-anslutning. Av de mer än en miljard datorer i världen idag, använder endast 26,6 procent av världens befolkning Internet. Zip-enheter tillåter användare att göra stora bitar av data och dela det med andra utan Internet.

  Portabilitet

  Zip-enhet diskar hålla stora mängder data. De mest populära kapacitet är 100 megabyte eller MB, andra varianter inkluderar 250MB och 750MB. Zip-skivor likna 1,4 disketter men är lite tjockare. De passar lätt in i ett kuvert och är mer hållbara än en CD-R, vilket gör överföring av information från en dator till en annan mer genomförbart och smidig. Även CD-skivor skulle kunna användas och hålla fler uppgifter om genomsnitt kan CD-R bara användas en gång eftersom informationen brännas på dem är permanent.

  Backup

  En del av de rutinmässiga underhåll för alla som äger en dator bör säkerhetskopiera viktig information. Backup är avgörande för att hålla data som är skyddade från myriad olika saker som kan hända med den. Datorer krasch, hårddiskar misslyckas och virus kan skada väsentliga data. ZIP-enheter erbjuder ett alternativ yta för lagring av filer från en dator, så att det kan hämtas på en annan dator om det behövs.

  Säkerhet

  Zip-enheter erbjuder ett säkert sätt att lagra viktig information på en säker plats. Känsliga, sekretessbelagda uppgifter kan nås av hackare och obehörig personal på ett nätverk som har ont uppsåt. En Zip-enhet kan ladda upp information när det behövs, tas sedan av en dator och lagras i ett säkert område, till exempel en säker eller ett lås låda.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man bygger en dator utan Microsoft OS

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett tangentbord i en Dell laptop Inspiron 1300
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Sony Vaio
 • hur man gör en Bluetooth-antenn
 • hur reparera dåliga sektorer på hårddiskar
 • Skillnaden mellan en scvd & en DVD-brännarprogram
 • hur man fixar en överhettning gateway laptop
 • hur du ändrar BIOS när ett pci ljudkort
 • hur man flasha BIOS i DOS-läge
 • DSL-anslutning funktioner
 • hur man ansluter en USB-skrivare till en parallellport