Dator > vad är ett biometriskt system?

 • vad är ett biometriskt system?


 • Fältet av biometri är involverade i att studera mätbara egenskaper av en persons biologi. Vissa biologiska egenskaper hos en människa kan användas för att bekräfta det påstådda identiteten hos en person. Biometriska system ökar i popularitet som säkerhet gäller ökningen för organisationer och privatpersoner. Biometriska system används som ett medel att antingen bevilja eller neka en person tillgång till en dator eller viss information som finns på en dator. Biometriska system används också för att begränsa tillgången till hög säkerhet byggnader eller rum, och har använts av de brottsbekämpande att positivt identifiera en misstänkt.

  Fingeravtryck

  Vissa datorer är utrustade med en anordning som skannar en persons fingertoppen för att fastställa personens identitet. . Varje person har ett unikt mönster till sina fingeravtryck. Fingerprint skannrar Läs friktion åsar, eller unika mönster av linjer som utgör en persons fingeravtryck. Några fingeravtryck biometriska skannrar är små kuddar där en användare placerar ett eller flera fingrar som ska skannas. Vissa bärbara datorer har en liten skåra på höljet, nära tangentbordet. Användaren drar fingret över detta slit som läser av personens fingertoppen.

  Eye Scans

  Eye biometriska enheter skanna en persons öga för att avgöra sin identitet, ungefär som ett fingeravtryck biometriska läsare. Det finns två olika typer av ögat skannrar. Den första typen söker en persons näthinna och analyserar mönster av blodkärlen i näthinnan. Den andra typen skannar och analyserar färg och mönster egenskaper av ögats hornhinna.

  Ansiktsigenkänning

  Vissa biometriska säkerhetssystem använda mänskliga programvara för ansiktsigenkänning och digitala videokameror för att verifiera en persons identitet. En person som önskar få tillgång till datasystemet skulle ha hans ansikte skannas av datorns kamera. Programvaran i datorn analyserar sedan placeringen av olika funktioner i ansiktet, såsom ögon, näsa och mun samt utformningen av sådana funktioner. Ansiktsigenkänning programvara också har varit anställd hos vissa regeringar som söker för misstänkta terrorister. Videokameror placerade på offentliga platser strömma data till datorer som analyserar varje persons ansikte och jämföra det med ansiktena på misstänkta terrorister.

  Voice

  Datorer utrustade med en mikrofon och röstigenkänningsprogram kan verifiera en persons identitet som bygger på personens röst. Det röstigenkänningsprogram åtgärder personens vokala egenskaper så som tonen eller frekvensen av personens röst vågor. Precis som ett fingeravtryck, en persons vokala egenskaper är unika för en specifik person.

  Smart Card

  Vissa biometriska säkerhetssystem kräver användning av ett smartkort. Ett smart kort är ett kort som sätts in i en kortläsare. Den person som försöker få tillgång till ett datorsystem eller särskild information på en dator kommer det fortfarande att skanna en del av sin kropp för att få tillgång, liksom det smarta kortet. Det smarta kortet kommer att innehålla information om personen, eller spara arbete som en person tidigare utförde på en dator.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man rengör en cd med silver polish

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett ljud drivrutin på ett ASUS moderkort
 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare på en Windows XP utan en CD
 • hur du ställer in en dator för spel
 • hur man gör en HP skrivare som är kompatibel med Windows Vista
 • hur man uppgraderar en dator för att bearbeta kundorder
 • typer av datorprocessorer & vad de betyder
 • hur man skapar en bootbar USB för minne i XP
 • hur du ansluter din bärbara trådlösa kortet till en trådlös skrivare
 • Hur konvertera en mindre XM-kort till sd
 • hur du tar bort en Dell-processor