Dator > Eide vs IDE-kabel kompatibilitet

 • Eide vs IDE-kabel kompatibilitet


 • Medan Integrated Drive Electronics (IDE) och Enhanced IDE (EIDE) både rot sig i samma begreppet integrerad elektronik, endast EIDE, som namnet gäller, har avancerade normer. EIDE-kablar har 80 ledningar, till exempel, medan IDE-kablar har 40, så EIDE kanaler att göra mer information vid samma tidpunkt och överföra mer signaler till lämpligt system-märkta områden

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel <. br>

  Historia

  IDE först uppstod som en idé 1986, då Western Digital beslutat att införa Hårddiskstyrenheten styrelser inom enheterna själva, i motsats till den tidigare metoden att placera styrelser separat . Senare behövde applikationer mer fart och år 1994 blev EIDE en standard utvecklad för snabbare överföringshastigheter och mer avancerade uppställningar enheten.

  Kompatibilitet

  Även EIDE-och IDE använder olika kablar, kan en EIDE-kabel ansluter vanligtvis till en IDE-kontakten och vice versa. Trots att omvänd kompatibilitet, får du ut mesta möjliga av din hårddiskar genom att använda rätt kablar för varje standard. Observera att några gamla IDE-system inte kan fungera ordentligt med EIDE-kablar och enheter. Du kanske har bättre lycka på ett system som tillverkats efter EIDE frigivning.

  Andra standarder

  Standarder som SATA och SCSI-ros till förmån för andra metoder för dataöverföring för att möta nyare system krav. Utvecklades 2003, svepte SATA disken marknaden, nästan göra IDE föråldrade. Tyvärr kan IDE-hårddiskar kontakt inte i SATA-portar på grund av den stora fysiska skillnader. Intressant nog genomför SATA en form av IDE, eftersom frekvensomriktaren flygledarna måste fortfarande vila inne sina respektive enheter, men standarden tar det i en riktning som den ursprungliga IDE styrenheter inte kunde hinna ifatt.

  Missuppfattningar

  klart kretsar IDE kring tanken på att integrera en enhet s styrkort insidan av det i stället för separat. Även IDE kan hänvisa till någon integrerad drivelektronik system avser uttrycket "IDE" ofta till den standard som dök upp i 1986. Alla andra standarder som kom efter IDE tillämpas sitt koncept, men kallade sig andra namn för att skilja på fysiska skillnader (framför allt i kablarna) och skillnader i prestanda.

  Potentiella

  IDE konceptet utlöste ett nytt sätt att se på enheter och andra enheter när det infördes. De flesta standarder som används och med 2010 innehåller registeransvarig styrelser inom enheterna. SATA, till exempel, tar det ett steg längre genom att minska enhet, controller kabel och power-kabel storlekar. EIDE visar sig användbart för avancerad DVD och CD brännare på grund av dess hastighet, men långsammare IDE standarderna kan inte fånga upp med en hastighet på nya enheter.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor

Relaterade artiklar


 • hur man kan påskynda ett modem Shaw kabel
 • ominstallation av ljud Drivrutin Windows 98SE
 • hur man använder scannern på en HP 2355 skrivare
 • hur man byter min tangentbordslayout till Dvorak
 • hur du skriver in BIOS på Tecra A9
 • hur man bygger en mini-dator för Linux distributioner
 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • fördelar och nackdelar med hemdatorer
 • substitut för drivsystem usb flash
 • hur man byter den bärbara datorn fläkten på en Acer Aspire 3000