Dator > rensar en CMOS på en Dell Latitude D520

 • rensar en CMOS på en Dell Latitude D520


 • CMOS, eller Complementary Metal-Oxide Semiconductor, är en speciell chip som lagrar en dators BIOS (Basic Input Output Settings), grundläggande instruktioner och information om datum, tid och hårdvara i datorn. CMOS i alla stationära och bärbara datorer drivs av ett batteri, och informationen kan rensas eller återställas antingen genom att ändra CMOS jumper inställningarna på moderkortet, eller genom att ta bort CMOS-batteriet från moderkortet. I en Dell Latitude D520 bärbar dator, det enklaste sättet att radera och återställa CMOS är att tillfälligt ta ur batteriet på moderkortet.
  1.
  Loss någon kringutrustning som är ansluten till den bärbara datorn som högtalare och skrivare. Stäng av datorn, ta bort batteriet från dess docka under den bärbara datorn och dra ut nätsladden från AC viktigaste. För att ta bort batteriet, ångra låsanordningar fästa batteriluckan till plasthölje, såsom lås eller slide-lås.
  2.
  Placera den bärbara datorn på en stadig nivå yta en bekväm arbetshöjd. Jorda dig själv genom att bära en jordad rem för att förhindra elektrostatisk urladdning som kan skada datorkomponenter.
  3.
  Vänd laptop över. Leta reda på locket över knappbatteri nära den övre kanten av Dell Latitude D520. Använd en liten skruvmejsel för att lossa på skruven på locket och försiktigt upp och ta av locket. Placera locket och skruva på en säker plats.
  4.
  Bänd upp knappbatteri. Använd en liten plast genomföra med en platta änden att bända upp batteriet loss från sitt grepp. Försiktigt anpassa genomföra till kanten av batterifacket, sätt in det under batteriet och lyft ut batteriet genom att tillämpa en lite kraft. Plocka upp batteriet när den är upphissad ca 30 grader från sitt fack.
  5.
  Vänta 15 till 20 minuter innan du sätter i batteriet igen. Placera batteriet åt rätt håll-på plustecknet (+) ska vara vänd mot dig. Sänk batterierna och sätt ena änden under kanten av klippet om facket och skjut resten av kroppen i. Du kommer att höra en liten klick som batteriet faller på plats.
  6.
  Sätt tillbaka locket och åt tumskruvarna igen. På denna punkt har du nollställa CMOS i Dell Latitude D520. Slå på datorn och tryck på "F1" när du ombeds av "BIOS checksum error" meddelande, to enter setup och ändra inställningar. De nya inställningarna börjar gälla vid senare start-ups.

  Tips och varningar


 • Om du vill återställa CMOS eftersom du har glömt bort BIOS-lösenord, du kan använda Service Tag och expresskod placerad under den bärbara datorn för att begära ett nytt huvudlösenord från Dells tekniska support. Om du köpt den bärbara datorn i använt skick, måste du överföra äganderätten innan de tillåts att knäcka BIOS lösenord.
 • Om du byter ut knappbatteri med en ny, se till att du få en kompatibel batteri för att undvika skador på moderkortet. Aldrig använda generiska delar, och alltid hänvisa till din bruksanvisningen innan du använder tredje part komponenter inuti datorn.

Previous:Hur du manuellt rensa ut en dator Next:hur man underhåller en ultraljudsundersökning maskin

Relaterade artiklar


 • hur reparera ett fel drivrutinen på en dator
 • hur till återvinna hårddisk data från ett kretskort fel
 • hur man använder TI 84 miniräknaren för att lägga stockar
 • hur man byter trådlösa kortet i en Compaq Presario
 • hur man installerar en Bluetooth-adapter i en Epson RX620 skrivare
 • hur man rengör munstycken skrivhuvud
 • hur man installerar SLI på ett ASUS moderkort
 • hur man ökar högtalarljudet
 • hur man startar en Acer laptop 1640z
 • hur man använder två bildskärmar med endast en kontakt på datorns baksida