Dator > hur man kan få en dålig intern hårddisk med en yttre

 • hur man kan få en dålig intern hårddisk med en yttre


 • Om du använder en dator, behöver du oundvikligen att återskapa data från en misslyckad hårddisk någon gång. Data Recovery Services ansvarar hundratals dollar för dataåterställning att du kunde göra med hjälp av fritt tillgänglig programvara och en extern hårddisk. Ibland hårddiskar misslyckas, men efter några enkla steg kan du undvika den stress som möjligt dataförlust och sannolikt återhämta informationen från en död enhet

  Du behöver:. .
  Ubuntu Live programvara
  Extern hårddisk.
  Frys (tillval).


  1.
  Anslut din externa hårddisk till datorn med den felaktiga hårddisken. Externa hårddiskar kommer oftast i kontakt med antingen USB, Firewire eller eSATA-kontakter. Dessutom kommer många externa hårddiskar har en extra strömkontakt som antingen kommer att kontakten i vägguttag eller en USB-port på datorn. Connect, som ett minimum, USB, Firewire eller eSATA-kabel från din hårddisk till datorn. Om enheten har en strömkabel, kontakt det också --- även om enheten kommer att fungera utan den. Denna extra nätsladd kan enheten att fungera snabbare, en kritisk del av säkerhetskopiering från en döende hårddisk.
  2.
  Ladda ner och bränna Ubuntu Live programvaran från Ubuntus webbplats, eller beställa en kopia av mail om du inte har tillgång till Internet eller en CD-brännare för att skapa disken. Sätt i Ubuntu Live CD och starta om datorn från CD-ROM-enheten. Detta kommer att ladda operativsystemet Ubuntu, vilket ger dig tillgång till både din misslyckas intern hårddisk och den externa backup-enhet.
  3.
  Öppna inte interna hårddisken genom "Platser"-menyn i Ubuntu och kopiera de filer du behöver för att återhämta sig. Du hittar operativsystemet Ubuntu är mycket lätt att navigera, eftersom alla enheter anslutna till datorn att visas i "Platser"-menyn finns i det övre vänstra hörnet av skärmen, mellan "Program" och "System" menyer.

  4.
  Öppna den externa hårddisken genom "Platser"-menyn på Ubuntu och sedan klistra in dessa filer på backup-enheten. Du kommer nu att hitta den externa hårddisken, ansluta den till datorn i steg 1, nu finns upptaget i "Platser"-menyn. Om du inte ser enheten i listan, kontrollera att du har faktiskt ansluten och anslutningarna är säkra.
  5.
  För att kontrollera att filerna har kopierats till backup enheten. I händelse av att de inte alla har kopierat, försök att kopiera dem minst en gång till innan du försöker att frysa enheten. Om du finner att den fallerande enheten inte kan komma åt alla filer vill säkerhetskopiera, ta bort enheten från datorn och placera den i frysen i en plastpåse och försök sedan igen. Efter frysning, upprepa steg 1 till 4.

  Tips och varningar


 • När frysning hårddisken, placera den i en förseglad påse för att hålla den ren.
 • För ytterligare skydd för dig data, placera hårddisken i en antistatisk påse innan du lägger den i en förseglad påse i frysen.
 • Använd endast processen för frysning en hård enhet för att återställa data att rädda data på redan misslyckas enheter. Denna process kommer att förkorta livslängden på din hårddisk, men kan ge dig de få minuter som krävs för att backa upp det sista av dina data.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en DVD / CD brännare i en Toshiba Satellite A10

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett NVIDIA GeForce 512mb grafikkort
 • hur du tar bort viruset shahrokh.exe
 • hur man installerar en värme fläkt diskbänk cpu
 • hur man öppnar netdisk
 • 32 bit vs 64-bitars hastighet
 • hur man berättar vilket datum en nätverksenhet kartlades
 • tonerkassett problem
 • hur du lägger till belysning till en dator torn
 • dell moderkort verktyg
 • hur man ansluter en dator till en TV