Dator > användningsområden för bärbara datorer

 • användningsområden för bärbara datorer


 • Du behöver:
  flaska stämpeldyna nytt inker med roller-ball top
  . Gamla band.
  WD-40.
  Gamla tidningar.
  Gamla telefonbok (tillval).

  Bärbara datorer förändrats på det sättet att människor hanterar sina arbeta, spela och personliga liv. Med den stadiga ökningen av processorhastighet och kapacitet minne av bärbara datorer, speciellt bärbara datorer, kan de köras samtidigt samma antal och typer av applikationer som krävde en stationär dator eller arbetsstation under tidigare år. Med det enorma antalet fri och öppen programvara tillgängliga, för att inte tala redan installerade program, användningen av en bärbar PC hitta begränsning endast i fantasin hos användaren.

  Kommunikation

  Med inget mer än en internetuppkoppling, kan en bärbar PC fungera som ett kommunikationsnav. Användare kan skicka e-post eller chatt över instant messenger program. Med så många bärbara datorer som kommer utrustade med webbkameror och mikrofoner kan användarna också videochatta eller telefonkonferens via webben. Voice over (VoIP) internet telefon tjänsteleverantörer (som Skype) kan även erbjuda gratis eller relativt billigt telefoni tjänster som kan skära långväga telefonräkningar.

  Gaming

  Vissa bärbara datorer är utrustade med avancerad grafik kort och processorer för att möjliggöra för video spel. Användare kan spela i MMO (Massive multiplayer-onlinespel) eller MMORPG (massive mulitplayer online role playing games), samt installation av plattformar titlar släpps för PC av videospel tillverkare.

  Ordbehandling

  De flesta PC, bärbar eller på annat sätt, kommer med en grundläggande Office-program installerat som innehåller normalt ett ordbehandlingsprogram, t. ex. Microsoft Word eller Word Perfect. Gratis alternativ för datorer som inte är utrustade med ett ordbehandlingsprogram omfatta Open Office Writer (Open Office Suite) och Stoppar (KOffice Suite), rapporter thefreecountry. com. Ordbehandling kan vara en av de mest sysselsatta användning av bärbara datorer eftersom de tillåter användaren att fortsätta att skriva projekt i nästan varje plats de vill, från flygplatsen lounger och caféer att rida på en buss.

  Grafik och video redigering

  Programvaran kan komma eller installeras på bärbara datorer så att de kan användas för grafik och videoredigering. Flera företag erbjuder lön och gratis programvara för dessa ändamål, ofta utforma dem för att tjäna specifika funktioner. Vanliga exempel på grafik redigerare inkluderar Paint, Photoshop och Corel PhotoPaint. Program som Windows Live Movie Maker och iMovie kan komma installeras på en bärbar dator

  ljudredigering

  Ett antal program som sträcker sig från dyra, flerspårig, den professionella nivån programvara --- Pro Tools paket, till exempel. --till gratis ljud redaktörer som Audacity finns som tillåter användaren att redigera ljud material, såsom vokalt och instrumentalt inspelningar. YourHomeRecordingStudio. com rapporterar att Pro Tools kommer att köras på en bärbar dator med en dual-core processor. Beroende på vilket program, alternativen finns snedvridande effekter, brusreducering, bleknar, komprimering och filkonvertering.

  Bokföring och dataanalys

  Kalkylprogram tillåta användare att hantera bokföring uppgifter, såsom en grundläggande hem budget de största företagens bokföring. Excel, till exempel, också tillåter användare att köra enkla och komplicerade dataanalyser på informationen i ett kalkylblad, rapporter Avancerad Excel Business Center. Uppgifterna kan innehålla rå statistik och vetenskapliga data.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur testar jag tangentbordet på en HP Pavilion?

Relaterade artiklar


 • instruktionerna för att installera ny strömförsörjning på HP Windows Me
 • om extern kapsling
 • hur isär datorn Platters
 • hur du installerar minne i en avgörande pc
 • hur man uppgraderar en hårddisk i en Mac mini
 • hur du ansluter en dator till en 50-tums TV
 • Core i7 kontra Core 2 Extreme
 • hur man får min bildskärm att inte härma min laptop
 • datorhårddisk tips
 • felsökning av en blinkande platt bildskärm