Dator > hur 8-vägs multitasking fungerar

 • hur 8-vägs multitasking fungerar


 • Multitasking är den term som används för att beskriva hur flera datorprogram, eller processer, kan dela gemensamma datorresurser och köra parallellt. För datorer som har en dator processor med en enda kärna, "multitasking" är en illusion som produceras genom att stänga av datorns resurser snabbt fram och tillbaka mellan de uppgifter som krävs för att köra flera operationer. Åtta sätt multitasking är en relativt ny Intel-teknik som använder Hyper-Threading-och multi-core centralenheter, eller CPU: er, att utföra åtta uppgifter i en tid samtidigt på processorns multipel mikroprocessorer. Från och med 2010 är 8-vägs multitasking tillgängligt på Intels Core i7-processor

  Vad du behöver för 8-vägs Multitasking

  För att använda 8-vägs multitasking, måste datorns processor stöder Intel Hyper-Threading och har flera kärnor. År 2010 var Intel Core i7 och Xeon 5500-processorerna serien de första att stödja båda dessa tekniker för att möjliggöra användning av 8-vägs multitasking. AMD datorprocessorer inte kunde uppnå 8-vägs multitasking, med 2010, även om AMDs 2010 flera processorer kan köra flera i mindre grad.

  Fördelar med 8-vägs Multitasking

  Den främsta fördelen med 8-vägs multitasking är en ökning av snabbhet och effektivitet som kan åstadkommas när du kör datorprogram som kräver en betydande andel av datorns resurser, till exempel onlinespel eller videoredigering. Använda en dator som klarar 8-vägs multitasking i hemmet kommer att ge dessa applikationer att köras betydligt snabbare än de kan på äldre datorer som inte kan använda den multitasking-teknik. Totalt dator effektivitet har mätts genom benchmark-testning att nästan fördubblas när 8-vägs multitasking är engagerad.

  Single Core processorer

  Under mitten av 2000-talet, singel core processorer var de vanligaste datorprocessorn köpas av allmänheten. Även om en enda processor kan optimeras för att flera saker effektivt, kan den inte ändras för att stödja 8-vägs multitasking utan att ersätta datorns processor. Det enda processor kan endast utföra en enda dator process vid varje given tidpunkt, vilket inte ger en lämplig infrastruktur för processorn att stödja 8-vägs multitasking.

  Multi-core datorprocessorer

  flerkärniga processorer först utvecklades och säljs till datorn konsumentmarknaden i slutet 2000-talet. En multi-core processor datorn innehåller en processor som två eller flera mikroprocessorer i den. Dessa processorer dela gemensamma resurser, vilket sätter en gräns för den ultimata hastigheten som vilket program som helst kan köra. Men flera mikroprocessorer tillåter operativsystemet att skicka mer än en uppgift genom processorn för bearbetning vid varje given tidpunkt-med andra ord kan mikrobearbetningssystem kärnor arbetar parallellt. Dessutom kan Intels Hyper-Threading-teknik varje mikroprocessor för att hantera flera uppgifter, eller trådar, samtidigt, vilket ytterligare ökar systemets förmåga att göra flera saker. Multi-core-processorer har en 10 procent ökad effektivitet för daglig datoranvändning över enstaka core processorer och mer än fördubbla effektiviteten för CPU intensiva datordrift t. ex. grupper video processing.

  8-vägs Multitasking Använd

  Åtta- Way multitasking är aktiverad som standard när du köper en dator med en Intel CPU som stöder tekniken. För 8-vägs multitasking görs obrukbar, har Intel Hyper-Threading-teknik som ska inaktiveras via en dator BIOS-inställning på datorn startar. När tekniken är aktiverad, datorns operativsystem tidtabeller multitasking av processer över hela datorn processorns kärnor. Inställningarna eller överlåtelse av uppgifter som ska användas i multitasking kan inte manipuleras av den enskilde användaren.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man ansluter en takt datalogger till en dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar Klipsch Pro Audio subwoofers
 • Hur ansöker man långsam dator inställningar
 • Hur konvertera ett USB-minne
 • hur man gör en ny partition i Windows XP
 • hur du uppgraderar 1,7 Celeron M till 2,0 Pentium 4
 • hur man installerar en ny hårddisk i en Toshiba laptop
 • toner påfyllningsanvisningar
 • hur du installerar extra minne på en Toshiba Satellite u305-s5077
 • hur du uppdaterar firmware på hp 2840
 • hur man rengör en Toshiba A70