Dator > hur du installerar extra minne på en Toshiba Satellite u305-s5077

  • hur du installerar extra minne på en Toshiba Satellite u305-s5077


  • Lägga till, eller byta ut moduler RAM-minnet med större moduler i nyare bärbara datorer är ganska standardiserad. Minnet ligger på undersidan av den bärbara datorn under en av plast täcker (oftast formad som RAM-minne). Använder dock denna modell en PC2-5300 typ av minne modulen och du kan inte använda någon annan typ av minne i stället. Detta kan köpas antingen online eller i valfri dator tillbehör och hårdvara handla en relativt låg kostnad av ca $ 30 till $ 60 beroende på hur mycket minne som du köper.

    Du behöver:
    1-PC2-5300 RAM-minnesmodul


    1
    Ladda ner och läs manualen för denna modell. . . Du kan få den manuella från Toshibas webbplats. Välj "Tjänster och support", och knappa in ditt modellnummer, välj sedan "detaljerade specifikationer". Läs över det bara för att vara säker på att du gör allt rätt.
    2.
    Koppla ur nätsladden från Toshiba laptop. Du vill ta bort alla strömkällor så att du inte skapar en strömstöt, så du behöver koppla ur någon externa hårddiskar, CD-ROM-enheter eller externa enheter från datorn.
    3.
    Vänd på datorn botten uppåt och ta ut batteriet också. Tryck batteriklämman tillbaka och skjut batteriet ur facket.
    4.
    Skruva av plastkåpan som håller RAM-minne. Tryck tillbaka spakarna som håller minnet bara något, tillräckligt så att minnesmodulen skjuts ut på en 45-graders vinkel. Du kan sedan dra minnesmodulen gratis. Placera skruvarna och plastlocket på ett säkert ställe så att du kan byta ut dem.
    5.
    Placera en ny större modul i PC2-5300 minne i kortplatsen i 45 graders vinkel. Tryck jämnt längs hela övre åsen på minnesmodulen för att kontrollera att det finns en bra anslutning. Dra facket spakarna tillbaka en aning och skjut in minnesmodulen ner på plats. Släpp spakarna och låt dem på plats.

    Om du inte vill byta ut minnet med en större modul och istället bara vill lägga till en annan modul leta en tom minnesplats, placera minne i kortplatsen i 45 graders vinkel och tryck fast mot den övre åsen för att säkerställa en god anslutning. Dra facket spakarna tillbaka en aning och tryck MEMORY på plats och släpp sedan spakar och låta dem på plats.
    6.
    Tillbaka minneslocket och skruvar. Byt ut batteriet och ansluta den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn igen och använder normalt.

    Tips och varningar


  • Denna modell kan bara stödja 2048 MB RAM-minne och endast har två RAM-platser finns tillgängliga, och båda kan bebos.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur får man en wmce att erkänna HD-tuner





Relaterade artiklar


  • hur man använder scannern på en Epson SX200-skrivare
  • hur du uppdaterar en bios för en Compaq DESKPRO sv
  • Hur kopierar jag dokument med hjälp av min HP Deskjet f380?
  • hur du lägger till minne till en HP Pavilion Elite m9250f
  • hur man installerar en DVD-spelare i en PC
  • hur du uppdaterar bios på en Intel 865
  • hur du installerar ett ljudkort på en bärbar dator
  • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
  • Lägga till en pc notebook till en Mac modem
  • hur du formaterar en cd som en startdiskett