Dator > vad är CPU-klockfrekvens?

 • vad är CPU-klockfrekvens?


 • Klockfrekvens ett mikrochip brukar definieras i termer av cykler per sekund, annars känd som en Hertz (förkortat Hz. ). Varje mikrochip i världen har en särskild klockfrekvens, från 1950-talet transistorradio, till en modern programmerbar Graphics Processing Unit. När det gäller CPU (Central Processing Unit,) klockfrekvensen får en särskild betydelse som vanligtvis inte tillämpas på andra typer av mikrochips

  Klockfrekvens i Djup

  I grundläggande datoranvändning termer är klockfrekvens en mikroprocessor definieras som antalet operationer en viss krets kan utföra i en enda sekund. Till exempel kan en 100 MHz (megahertz) processor göra 100 miljoner operationer i en sekund. Hertz anges i termer av internationell standard enheter, t. ex. kilo för tusen, mega för en miljon, och giga för en miljard. Till skillnad från de flesta andra datorer villkor som använder binär, är klockcykler definieras i typberäkningsunderlaget 10.

  Klockfrekvens på CPU

  Moderna processorer har normalt klockfrekvenser någonstans mellan 1,5 och 3,5 GHz (gigahertz. ) Högre hastigheter klocka tenderar att vara närvarande i högre slut (och därmed dyrare) processorer. Men för att vederbörlig varierande faktorer, är klockfrekvensen inte längre slutet allt, vara allt mätning av datorkraft. En orsak till detta är att många (om inte de flesta) moderna processorer kan faktiskt göra mer än en operation per klockcykel, antingen genom att använda flera processorkärnor eller processen som kallas "HyperThreading". Ibland är båda används.

  Klockfrekvens och marknadsföring

  Fram till omkring 2001, var processorer säljs i allmänhet enligt klockfrekvens och klockfrekvens ensam. Detta var deemphasized som den dramatiska ökningar klockfrekvens på 1990-talet och början av 2000-talet började långsamt. Första AMD och senare Intel, började sälja processorer baserade på andra faktorer, såsom storlek av det integrerade cacheminne eller bussen hastigheten skulle det kunna stödja, liksom antalet processorkärnor en processor besitter. Från och med 2010 använder AMD fortfarande "Performance Rating" att de infördes 2001. Intel fortfarande använda klockfrekvens som ett marknadsföringsverktyg, men att de inte längre namnge sina processorer efter processorer "klockfrekvens.

  Annan användning av klockhastighet

  CPU är inte den enda komponenten vars resultat kan definieras i termer av klockfrekvens. Minne, GPU: s (Graphics Processing Unit) och moderkortet busshastigheter alla definieras i termer av klockfrekvens. När det gäller moderkort är CPU-klocka hastighet brukar definieras med hjälp av en multipel av bussen klockfrekvens. Minnet har också en liknande förhållande till moderkort busshastighet.

  Varför Klockfrekvens inte längre är viktigt

  Sanningen är att AMD-och Intel gjorde rätt i att deemphasize klockfrekvens. Ett exempel på detta är skillnaden i klockfrekvens mellan en 3,4 GHz Pentium 4 och en helt ny fyra Core i7 som körs på halv hastighet. Trots att Core i7 körs på en nominell klockfrekvens på 1,7 GHz, mellan mer effektiv CPU konstruktion och förekomsten av flera kärnor kommer Core i7 överträffa Pentium IV i praktiskt taget varje uppgift. Tyvärr finns det inget enda nummer för att ersätta klockfrekvens som en representation av datorns prestanda.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:kisel värmeledningsförmåga materialegenskaper

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag återställa min Dell bios lösenord?
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur du formaterar en Fuji SD-minneskort för digitalkamera
 • hur du installerar ett modem kort
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur radera förändringar bios
 • hur man installerar en DVD-spelare i en PC
 • hur man bifoga en HP Deskjet 3845 skrivare till Microsoft Vista
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6