Dator > ta bort ett vägguttag i en HP Pavilion zv5000

 • ta bort ett vägguttag i en HP Pavilion zv5000


 • Om du har provat ett antal olika adapter sladdar på HP Pavilion zv5000 bärbar dator, och det fortfarande inte kommer att registrera en avgift, är chansen att eluttaget måste tas bort och ersättas. Du kan ta datorn till en tekniker men han debiterar dig en arm och ett ben för den nästan totala dis-montering av din bärbara dator. Så om du inte har så mycket pengar du kan ta bort eluttaget själv, även om du inte är den mest datorkunnig person i världen

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Lödkolv.


  1.
  Stäng av din HP Pavilion zv5000 och ta bort nätsladden. Stäng skärmen, vänd den bärbara datorn upp och ned och skjut den rektangulära batteriet ur facket.
  2.
  Leta skruven på undersidan av datorn nära den optiska (CD)-enhet och Använd din Phillips skruvmejsel för att ta bort den. Ta tag i cd-enheten genom sitt slut och försiktigt dra ut den ur den bärbara datorn.
  3.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna i framkant av den bärbara datorn. Vänd sedan datorn med rätt sida upp och öppna fönstret.
  4.
  In spetsen på din skruvmejsel i skarven där tangentbordet infattning (rektangulär plast vakt strax ovanför tangentbordet) uppfyller kroppen på datorn. Försiktigt bända bezel upp och ta bort den från datorn.
  5.
  Använd din skruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna upptill på tangentbordet. Lyft sedan upp tangentbordet och koppla den tjocka bandkabeln från bakom den. Lägg tangentbordet åt sidan.
  6.
  Koppla de två antennkablarna från vardera sidan av toppen av datorn, precis under skärmen gångjärn. Dra sedan ut den tjocka bandkabel från strax under mitten av skärmen.
  7.
  Vänd datorn runt så har baksidan mot dig och ta bort de fyra skruvarna (två på varje sida) från baksidan av skärmen gångjärn. Lyft skärmen rakt upp och ställ den åt sidan.
  8.
  Stäng skärmen och vänd datorn upp och ned. Använd din skruvmejsel för att ta bort alla 10 skruvar på undersidan av datorn. Dessa skruvar fast botten ram till datorn. Lyft ramen rakt upp och ställ den åt sidan.
  9.
  Vänd datorn rätt igen och ta bort alla skruvar på den exponerade systemkortet. Lyft sedan moderkortet ur datorn och ställ den åt sidan.
  Tio.
  Leta i strömuttaget i det övre vänstra hörnet av moderkortet och använda din lödkolv att lossa kontakten pinnar säkra det till styrelsen. Ta loss kontakten från styrelsen och du kan nu ersätta det med ett nytt jack. Montera din Pavilion i omvänd ordning du tog isär den när du är klar.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:processorhastighet och prestanda

Relaterade artiklar


 • hårddiskformat verktyg
 • hur att torka din PC ren
 • hur man fixar en hårddisk & tillbaka kretskortet
 • hur man ska finansiera en Sony Vaio laptop
 • hur man byter CMOS-batteriet på en Satellite Pro 4600
 • hur man använder en DVI-D-kabel
 • Hur är datorn data som lagras på RAM-chips?
 • hur reparera en sprucken LCD
 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk
 • hur man hittar en som ersätter strömförsörjning för en Sony Vaio dator