Dator > hur man fixar fördröjda reaktioner med din dator

 • hur man fixar fördröjda reaktioner med din dator


 • En dator som reagerar långsamt på allvar skära produktiviteten. Ingenting kan vara mer frustrerande än att ha en dator som tar tediously lång tid att slutföra en uppgift. Under datorns livstid, kanske du har laddat ner en massa program, blivit smittade med massor av datavirus, och kan även ha installerat en helt nytt operativsystem i maskinen. Men det finns några tweaks som du kan göra som kan hjälpa datorn att vara igång som ny

  Du behöver:.
  Antivirusprogram.
  RAM-modul.


  1.
  Bort eventuella spyware, adware, malware och virus datorn från ditt system. Datorvirus kommer leda till att datorn blir trög, med-oupphörliga pop ups, förlust av Internet bandbredd, obehörigt processer och kapningen av datorns minne. Ett antivirusprogram söker igenom din dator, upptäcka infektioner och karantän virus. PC Magazine har en omfattande lista över rekommenderade säkerhetsprogram. Kolla in avsnittet Resurs för en länk till den här listan.
  2.
  Avinstallera oanvända program och defragmentera hårddisken. Oanvända program tar upp minne resurser och kommer att råna din hårddisk värdefullt minne. Navigera till Kontrollpanelen. Klicka på "Lägg till eller ta bort program. " Sålla igenom listan och ta bort alla program som du inte använder längre. När du har tagit bort oanvända program, defragmentera disken. Defragmenters kommer att anpassa datorns minne och gör att datorn kan få tillgång till denna minne mer effektivt. Klicka på "Start" i nedre vänstra hörnet av skärmen. Navigera till "Tillbehör" och välj sedan "System Tools". Klicka på "Diskdefragmenteraren". Låt program för att defragmentera hårddisken. Den defragmentering kan ta ett par timmar.
  3.
  Identifiera och reparera diskfel. Som din hårddisk åldrar, kan den utveckla fungerar disksektorerna. Dåliga sektorer kommer att sakta ner minnet prestanda och kan leda till en dator med fördröjda reaktioner. Felkontroll Verktyget söker igenom hårddisken efter fel. Dubbelklicka på "Den här datorn" och sedan högerklicka på hårddisken du vill kontrollera. Klicka på "Egenskaper" och välj sedan "Verktyg". Klicka på "Kontrollera nu" under "Felkontroll. " Klicka på "Start" och låta verktyg för att kolla hårddisken efter skadade sektorer.
  4.
  Uppdatera din dator. Se till att datorn kör på full hastighet genom att hålla den uppdaterad. En föråldrad dator med föråldrad programvara och kringutrustning hårdvara kommer att resultera i en dator med fördröjda reaktioner. Regelbundet hämta viktiga uppdateringar. Kontrollera avsnittet Resurs för en länk för att uppdatera din dator.
  5.
  Öka mängden tillgängligt Random Access Memory på din dator. Öppna datorn och installera en RAM-modul i en ledig minnesplats. Ökad RAM kommer att öka mängden minne tillgängliga resurser, vilket resulterar i en lyhörd dator. PC Magazine har en heltäckande guide om hur man skulle välja, installera och finjustera tillgängligt RAM-minne. Kontrollera avsnittet Resurs för denna guide.

  Tips och varningar


 • Om allt annat misslyckas, kan du behöva göra en ren ominstallation av datasystem. Säkerhetskopiera alla dina filer, och sätt i Systemåterställning CD som tillhandahålls av datortillverkaren. När du uppmanas välja alternativet att radera alla data på hårddisken och starta installationen av operativsystemet.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Inaktivera NumLock på en thinkpad

Relaterade artiklar


 • Hur du använder kompatibel tonerkassetter
 • hur man öppnar DVD-enheten på en Quicksilver PowerMac G4
 • hur du installerar HP LaserJet 6P
 • hur du återvinner gamla laptop batterier
 • hur man kopierar en diskett till en flash-enhet
 • hur du tar bort botten på en ViewSonic 930b monitor
 • hur man kan förebygga hårddiskfel
 • hur du säkerhetskopierar program till ett USB-minne
 • hur man förlänga livslängden för skrivare toner
 • vad är syftet med en bärbar hårddisk?