Dator > hur man byter en bios batteri i en Dell laptop

 • hur man byter en bios batteri i en Dell laptop


 • En BIOS batteri är ett reservbatteri som håller BIOS-inställningarna sparas även när din Dell laptop är helt avstängd. Eftersom BIOS innehar alternativen startmenyn, det är absolut nödvändigt att det fortfarande fungerar. Byt ut en trasig BIOS batteriet omedelbart för att säkerställa din bärbara dator kommer att starta upp korrekt. Byte av batteri har en bieffekt av torka ut dina BIOS-inställningar, dock så den fabriksinställda alternativen måste återställas liksom

  Du behöver:. .
  Platt skruvmejsel
  Stjärnskruvmejsel.
  BIOS batteriet.


  1.
  Stäng av din Dell laptop operativsystem och drag ut AC-adapter, om den är fäst. Stäng locket skärmen och vänd Dell upp och ned för att komma åt den nedre halvan av fallet.
  2.
  Hitta plast spärren för din Dell's batteri, som ligger nära antingen den övre eller nedre kant, strax över eller under batteriet. Tryck ner spärren och flytta den över till den sida till pop batteriet uppåt. Lyft ur Dells batteriet och ställ det åt sidan.
  3.
  Sätt din Dell tillbaka över så den övre halvan är synlig och öppna locket skärmen hela vägen så att hela datorn ligger plant. Leta reda på plast indikatorn band, vilket är hela plastbiten placerad mellan tangentbordet och skärmen.
  4.
  Wedge den platta änden av en platt skruvmejsel under högra kanten av plast indikator remsan. Skjut skruvmejseln inåt och lyft upp det något så remsan dyker utanför Dell laptop.
  5.
  Lyft av remsor och lägg det åt sidan så tangentbordet skruvar är synliga. Ta bort de två skruvarna på toppen av tangentbordet med en stjärnskruvmejsel.
  6.
  Tag i övre änden av Dells tangentbord och vända den mot dig, så tangentbordet nedåt på den bärbara datorns handledsstödet område. Koppla den tunna kabeln som ansluter ned på tangentbordet till rektangulär port på Dells moderkort.
  7.
  Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn. Leta reda på cirkelformad batteriet nära toppen av moderkortet. Batteriet har också en kort kabel är ansluten till sin sida.
  8.
  Dra ur kabeln och dra BIOS batteriet från moderkortet. Ställ din nya BIOS batteriet i Dells bärbara datorn och anslut kabeln. Med vissa modeller kabeln körs via en kort plast kanal, och du måste Trä kabeln genom kanalen innan plugga i.
  9.
  Tillbaka Dells tangentbord och skruvar. Tryck indikatorn band tillbaka till den bärbara datorn och pop batteriet i porten på undersidan av den bärbara datorn.
  10.
  Sätt på din bärbara dator. Tryck på "F2" som Dell-logotypen belastningar på skärmen. Med vissa Dell-modeller måste du trycka på antingen "Fn" och "F1" på samma gång, eller tryck på "Delete"-knappen istället.
  11.
  Navigera i BIOS-menyn med på högerpilen tills du kommer till "Exit"-menyn. Navigera ner till "Ladda standardinställningar" post och tryck på "Enter" två gånger. Välj "Save and Exit" och tryck på "Enter" två gånger.

  Tips och varningar


 • Läs i manualen som medföljde Dell-laptop, eller leta upp tekniska specifikationer för din specifika modell via Dells webbplats, för att ta reda på specifika spänning i BIOS batteriet du behöver, till exempel 3 volt. Den typ av BIOS batteri kommer att variera något mellan olika modeller av bärbara datorer.
 • Vissa Dells bärbara modeller hus BIOS batteriet på nedre delen av ärende i stället för under tangentbordet. Stäng skärmen locket och vända på laptop över. Ta bort batteriet som vanligt, och ta bort skruvarna nära den nedre kanten av fallet håller plastkåpan till den bärbara datorn. Dra av plasten för att komma åt BIOS batteriet.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:historia pekskärmsteknik

Relaterade artiklar


 • hur att mata ut en CD från en iMac vid uppstart
 • hur kallt starta om LaserJet 4350
 • Inaktivera USB-enheter i Windows
 • hur du tar bort batteriet och AC på en Dell laptop
 • hur man ställer in en laptop till en projektor
 • hur man rengör patroner bläckstråle
 • hur du lägger till minne till toshiba satellite M105 laptop
 • hur du ansluter en projektor till din PC
 • hur man öppnar mappar i iMac
 • hur man fyller en kanon CL-40