Dator > hur man kan förebygga hårddiskfel

 • hur man kan förebygga hårddiskfel


 • Få saker är mer fruktade av datoranvändare än en hårddisk som dör. Hårddiskar har fler rörliga delar än i någon annan komponent i dator system, och som ett resultat, de löper störst risk att drabbas av ett mekaniskt fel. Detta kan vara förödande för ditt system eftersom hårddisken innehåller data som i vissa fall kan vara oersättlig. Men medan du återställer förlorade data kan vara otroligt dyrt, förhindra ett hårddiskfel och förlusten av din information är både enkel och relativt billig.

  Du behöver:
  Hårddisk fläkt


  1
  Hantera din hårddisk temperatur. . . Stark värme är skadligt för hårddiskar. Flytta dina hårddiskar runt så finns det åtminstone en eller två inches av vertikala utrymmet mellan dem, om du inte kan göra detta, flytta en eller flera enheter till externa USB-kapslingar. Installera en hårddisk fläkt i utrymmet mellan de två enheter för bästa resultat. Om möjligt, få en större dator fall för moderkortet och interna enheter för att ge allt mer andrum.
  2.
  koppla Riktigt externa enheter. Var noga med att låta datorn stänga av sig själv på egna villkor. Följ operativsystemets rutiner för att koppla bort enheten innan du kopplar fysiskt eller stänga av enheten ner.
  3.
  Använd en avbrottsfri strömförsörjning (UPS). Installera en UPS i stället för grenuttag eller överspänningsskydd. Anslut dina datorer och externa hårddiskar i UPS, i stället för ett överspänningsskydd eller grenuttag, så datorn kan stängas ner på ett ordnat sätt, eller så det kan vara igång tills strömmen kommer tillbaka upp.
  4.
  Flytta herrelösa elektromagnetiska fält från din hårddisk. Hårddiskar är mycket beroende av en rad perfekt lyckades magnetiska instrument. Enheter som till exempel hushållens fläkt, till exempel, kan generera ett elektromagnetiskt fält som härjar på en hårddisk. Flytta din fläkt upp mot datorns bildskärm, om du märker en snedvridning från den sidan av skärmen, är enheten genererar ett elektromagnetiskt fält. Flytta den långt borta från datorn och externa hårddiskar.
  5.
  Placera din externa hårddisk i en stabil position. Sätt externa hårddiskar på fasta ytor i ett ventilerat utrymme, utom på golvet där den kan skadas av statisk elektricitet. Om den externa hårddisken är monterad på ett stativ, lägg det på sin sida, vilket kommer att förhindra den från att välta på sin sida av ett barn eller ett husdjur, vilket kan öka risken för skador som inträffar
  .

  tips och varningar


 • stängde aldrig pressa ner när du vet att data skrivs till den. Endast flytta hårddisken när den är avstängd.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man rengör en fläkt på en gateway laptop

Relaterade artiklar


 • hur man köper kvalitet laptop reservdelar från bra webbplatser
 • 7200 vs 5400 rpm-hårddiskar
 • Hur man överför delad musik på min musik
 • hur man byter en nätadapter för en Acer Aspire One netbook
 • hur du ställer in ett kort TV-tuner
 • hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop
 • hur du flyttar ett spel från en CD till en flash-enhet
 • hur man kan förebygga hårddiskfel
 • hur du ändrar färgen för en HP 5510xi
 • hur man installerar Sound Blaster Audigy