Dator > hur man installerar en gammal hårddisk till en ny dator

 • hur man installerar en gammal hårddisk till en ny dator


 • Om din nuvarande hårddisk är på fritz, eller om du har en äldre enhet med data som du behöver för att hämta, är det en ganska kort process att byta ut en befintlig enhet med en gammal enhet som ligger runt huset. För att ersätta hårddisken måste du vara bekväm ta isär datorn och arbetar inuti fodralet. Hårddisken ligger i serie vikar metall köra sitter under datorns sidostycket

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Hårddisk.


  1.
  Stäng av din dators operativsystem. Koppla loss kabeln från baksidan av datorns hölje och dra ut eventuella andra kablar, exempelvis för bildskärm och mus.
  2.
  Ställ datorns hölje försiktigt på sin sida på en stabil arbetsområdet, t. ex. ett skrivbord eller bord. Kolla längst till vänster slutet av fallet för att avgöra om sidostycket använder skruvar eller avtryckaren.
  3.
  Bort de två skruvarna med en stjärnskruvmejsel, om de är närvarande. Istället trycker i plasten avtryckaren, om man är närvarande. Tryck ner sidostycket och skjut bort det från datorn. Med vissa modeller kan du behöva istället lyfta panelen till höger tills den låses i 90 grader.
  4.
  Kontrollera vikar metall enheten nära främre delen av ärendet och lokalisera ett som innehåller rektangulära metall hårddisken. Dra ur datakabeln och strömkabeln från portar på baksidan slutet av hårddisken.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller hårddisken till metall enhetsfacket. Lägg skruvarna åt sidan i en behållare så att de inte går vilse. Grepp på baksidan av den nuvarande hårddisken och dra ut den ur enhetsfacket.
  6.
  Skjut den gamla hårddisken du vill använda i enhetsfacket, och se till att ström och data kabel portarna är vända mot in i datorns hölje. Anslut el-och datakablar du tidigare tog bort i motsvarande portar på baksidan slutet av gamla hårddisk.
  7.
  Tillbaka skruvarna bort tidigare att hålla den gamla hårddisken till metall enhetsfacket. Sätt tillbaka datorns sida serviceluckan och dra åt skruvarna på plats, om det använt dem.
  8.
  Anslut datorns strömkabel och den andra kablar du tidigare tog bort. Tryck på datorns strömbrytare.

  Tips och varningar


 • Datorn kan använda antingen en IDE-kabel eller en SATA-datakabel, som inte är förenliga med varandra . Kontrollera dokumentationen som följer med datorn eller hårddisken för att avgöra vilken typ av kabel datorn använder och vilken typ av port den gamla hårddisken har.
 • IDE-hårddiskar har en rad plast pinnar som kallas "jumpers" ligger bredvid IDE-kabeln porten. Hopparna måste vara inställt på "master" konfiguration om du bara använder en enda hårddisk. Kontrollera enhetens manual för att se vilken konfiguration är "master"-inställningen.
 • Du kanske vill använda den gamla hårddisken som en sekundär enhet, istället för att ersätta den nuvarande hårddisken. I så fall, installera den gamla hårddisken i någon av de tillgängliga vikar metall enhet. Få en ny SATA-eller IDE-kabeln och anslut den från hamnen på baksidan av den gamla hårddisken till motsvarande port på moderkortet. Leta torget metall nätaggregatet på baksidan slutet av fallet. Anslut en av ström kablar som förbinder nätaggregatet med strömkabeln porten på hårddisken. En sekundär IDE-hårddisk måste ha sin bygelstift inställd på "Slave" inställning.
 • Med vissa datormodeller, är hårddisken lättare att ta bort genom framsidan. Tryck på båda sidor av plastlocket på fronten av lådan och pop locket av datorn. Ta av hårddiskens kablar och skruvar, skjut den framåt och ut den främre.
 • Om den gamla hårddisken inte har ett operativsystem installerat måste du sätta ett operativsystem skiva installation i datorns hårddisk och följ instruktionerna på skärmen.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur spela upp videoklipp på usb-enheter

Relaterade artiklar


 • hur man skriver en iso-avbild att blinka
 • hur du skannar på HP c3140
 • Felsökning ett äpple
 • hur du ansluter dubbla bildskärmar
 • hur man återställer en HP 2650n
 • hur man skriver ut dubbelsidigt i Vista
 • hur man byter en skärm Acer laptop
 • hur du sparar till en flash-enhet i XP
 • hur man rengör pc bildskärmar
 • hur man fyller en färgpatron Canon Bläck