Dator > Core i7 vs AMD Quad Core

 • Core i7 vs AMD Quad Core


 • Intel och AMD har kämpat i åratal för att göra anspråk på topplaceringen i CPU tillverkningsindustrin. Intels Core i7 linje av chips släpptes i november 2008. Marknadsförs som världens snabbaste, smartaste chip, det var ingen överraskning när Core i7 presterade oerhört bra under benchmark-testning. Quad Core AMD Opteron-chip, som släpptes 2005, är konstruerad för effektivitet och stabilitet, och bara för att det är några år gammal betyder inte att det inte längre ett alternativ för konsumenter

  Intel Core i7

  Intel skryter med att Intel Core i7 processor är den snabbaste processorn på planeten. Den i7 980 X Extreme Edition har sex kärnor som körs på 3,33 GHz, med Turbo Boost-teknik skjuta hastighet upp till 3,6 GHz under korta perioder. En fyra core chip i samma hastighet är också tillgänglig. Markerna stöd för 64 bitars programmering och använder Intels egna "Hyper-Threading-teknik, vilket gör att flera applikationer att köras samtidigt utan en betydande prestation träff.

  Quad Core AMD Opteron

  Quad Core AMD Opteron är en fyra-kärna, 64 bitars processor som kommer i en mängd olika hastigheter och konfigurationer. Den 2300-serien är konsumenten linje Quad Core Opteron chips. Den snabbaste av 2300-serien är 2393, som kör på 3,1 GHz, den långsammaste modellen, 2344 HE, körs vid 1,7 GHz. Den Opteron-processor linjen är utformat för att maximera stabiliteten och energieffektivitet utan att offra prestanda. Den 8300-serien är den industriella linje Quad Core Opteron chips, vars snabbaste chip, 8393 SE, också kör på 3. 1 GHz.

  Pris

  I juli 2010 kan du få en Intel i7-chip för någonstans mellan $ 300 och $ 1000. Det billigaste i7 920, kör på 2,66 GHz. $ 1,000 alternativet är det i7 980 X. 2300-serien Opteron chips kosta mellan $ 175 för den 2344 HE och $ 1. 165 för 2360 SE. Detta är tillverkarens listpris. Det kanske inte matchar det nummer du ser på en återförsäljares prislapp

  Performance

  CPU-prestanda mäts ofta med hjälp av Passmark bolagets CPU Mark programvara som utför ett antal intensiva beräkningar för att ta reda på exakt hur mycket data en processor kan hantera. Programmet priser chipsets prestanda med ett nummer, ju högre siffra, desto bättre prestanda. Quad Core Opteron 2380 rankade ett 2691, det bästa resultatet av någon av Quad konsumentledet Core Opteron chips. Den i7 980X blåser här poängen ur vattnet med en 10. 914. Det är den snabbaste chip på rekord vid Passmark hemsida.

  Program

  CPU Mark betyg avspeglar inte alltid hastigheten processorn utför på i verkliga situationer, dock. För att få en bättre uppfattning om hur snabbt ett chip är, bör det jämföras med varje dag program i verkliga arbetsmiljöer. De flesta program fortfarande inte är programmerade att använda flera kärnor optimalt, vilket innebär att en multi-core chip bara kan använda en eller två att göra beräkningar som begärts av programmet. I en benchmark-test direkt jämföra en i7 med en Opteron, gynnade olika tester olika marker. Testet används i7 och Opteron chips, kör på ungefär samma hastighet, för att avgöra hur mycket arbete per cykel varje chip kunde göra.

  Advantage

  För hemanvändare som vill få maximal prestanda ur sina datorer, en i7 chip är fortfarande förmodligen ett bättre alternativet än en Opteron-chip. För användare som inte behöver den sortens höga prestanda, skulle antingen chip arbete. Den i7 chip linje är mer direkt konstruerad för hem konsumenterna, vilket troligen kommer leda till bättre kundsupport för hemmiljö, men problem med processorn fungerar är ganska ovanliga.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du återvinner kompatibel Toner

Relaterade artiklar


 • hur man hämtar raderade filer från Mac OS X
 • hur du ställer in en Mac mini blå tand
 • hur man fyller en färgpatron Canon Bläck
 • hur man rengör ett virus på en flash-enhet
 • hur du uppdaterar drivrutinerna för HP G55-skrivare
 • hur man rengör en fläkt på en gateway laptop
 • hur man hittar en bärbar hårddisk kapacitet
 • hur man unpartition en enhet
 • hur man installerar mer minne i en Compaq Presario R3000 laptop
 • hur du ansluter bluetooth hörlurar till en dator