Dator > hur man rengör ett virus på en flash-enhet

 • hur man rengör ett virus på en flash-enhet


 • En flash-enhet är en flyttbar lagringsenhet du kan ansluta till datorn via en USB (Universal Serial Bus) porten. Också vanligen kallad minnen eller hårddiskar pennan, kan flashdiskar få infekterade med samma virus och malware som infekterar datorer. De datorer som smittas genom att besöka tvivelaktiga webbplatser, installera skadlig kod översållad freeware program och öppna e-postbilagor, flash-enheter plocka upp virus när de sätts i infekterade datorer. Ta bort virus från en flash-enhet innebär att ta bort infekterade filer genom att lansera kommandotolken och skanning enheten med en beprövad antivirusprogram.
  1.
  Starta datorn, vänta på operativsystem för att läsa och sätta in flash-enheten. Operativsystemet kommer att visa ett meddelande som frågar vad du vill göra med innehållet i flashminnet. Klicka på "Avbryt" för att stänga meddelandet.
  2.
  Klicka på "Start" och sedan "Kör" för att starta Kör kommandot rutan. Skriv in "cmd" och tryck på "Enter" för att starta Kommandotolken. Du kommer att se ett fönster visas med en svart bakgrund, med en blinkande markör bredvid "C: \"
  3.
  Minimera fönstret Kommandotolken och gå till "Den här datorn. " Högerklicka på flash-enheten ikonen och kontrollera enhetsbeteckningen för enheten. På Kommandotolken skriver i enhetsbeteckningen och tryck "Enter". Om enheten är bokstaven "E", skriv "E:" och tryck sedan på "Enter".
  4
  Visa listan över filer som finns på flash-enheten. . I Kommandotolken skriver du "dir /w /a". Det vill säga "dir-space-slash-w-slash-en". Detta kommando kommer att visa alla filer som sparats i enheten. Kontrollera om enheten innehåller okända eller misstänkta filer du inte sätta i det. Vanliga tecken på infektion är förekomsten av filer som "autorun. inf", "Ravmon. exe", "svchost. exe" och "Heap41a. "
  5.
  Inaktivera attribut av infekterade filer. I Kommandotolken skriver du "attrib-r-en-s-h *. *" Det är, "hän-space-streck-R-space-streck-a-space-streck-s-space-streck-h ' . Tryck på "Enter". Detta kommando kommer att inaktivera, för den "read only", "arkiv", "systemet" och "gömda" attribut för alla filer.
  6.
  bort infekterade filer. Skriv "del samplefilename" för att radera den namngivna filen från flash-enheten. Ersätt "samplefilename med det verkliga filnamnet, till exempel för att ta bort" autorun. inf ", skriv" del Autorun. inf. " Ta bort alla misstänkta filer individuellt och sedan stänga Kommandotolken.
  7.
  Scan flash-enheten med en up-to-date anti-virus program. Kontrollera programmets virusdefinitioner innan man inleder en genomsökning. Om det finns några uppdateringar att hämta och installera innan scanning. Starta anti-virus, anger flash-enheten som plats för att skanna, och inleda en grundlig genomsökning. I kommitténs rapport ska visa någon identifierad infektioner.
  8.
  Ta ut flash-enheten och koppla in en annan dator. Kontrollera filen innehållet från Kommandotolken. Frekvensomriktaren får inte innehålla några misstänkta filer.

  Tips och varningar


 • Håll antivirusprogram up-to-date. Detta gör det möjligt att upptäcka nyare och mer sofistikerade virus.
 • Om möjligt, inte koppla in din flash-enhet i publika datorer.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man installerar bror 240C bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut filer på en Zip-enhet
 • resurser för att vykort med en skrivare för hemmabruk
 • hur du tar bort en USB-enhet
 • hur man fyller Epson cx4800 bläckpatroner
 • hur du ansluter en projektor till din PC
 • hur man kopia på en Epson cx2900
 • hur du formaterar en Kodak SD-minneskort
 • hur man kan förlänga batteritiden på laddningsbara bärbara batterier
 • hur du tar bort infattningen från en bärbar dator skärm
 • hur man kan bli av gamla skrivare