Dator > hur man ansluter en HDMI-kabel till en PC

 • hur man ansluter en HDMI-kabel till en PC


 • High-Definition Multimedia Interface (HDMI) är en allt-i-en digital anslutning som passerar ljud-och videosignaler genom samma kabel. Detta förenklar anslutningen mellan multimediaenheter genom att kräva en enda kabel för att ansluta dem i stället för den gamla standarden metoden att använda separata kablar för ljud-och videosignaler. Enligt Cnet blev HDMI snabbt standarden för ljud-och videoutgång bara några år efter den första introduktionen. HDMI är bakåtkompatibel med den äldre Digital Video Interface (DVI) utgångar, men ytterligare en uppsättning ljudkablar måste användas eftersom DVI är video bara.

  Du behöver:
  PC med HDMI eller DVI-porten
  . DVI-till-HDMI-omvandlare och ljudkablarna (tillval).
  HDMI-kabel (storlek och konfiguration beroende på användningsområde).


  1.
  Leta HDMI eller DVI-porten på datorn. De flesta datorer hus videon portarna på baksidan medan bärbara datorer har oftast hamnar på sidorna av enheten.
  2.
  Bestäm vilken typ av HDMI-kabeln. HDMI-kablar finns i olika konfigurationer. Urvalet är baserat på vilken typ av port som finns på datorn, standard HDMI eller DVI i de flesta fall, och vilken typ av port på enheten datorn behöver för att ansluta till, mini HDMI, standard HDMI eller DVI.
  3.
  Fäst den yttre änden av lämplig storlek HDMI-kabeln i HDMI-porten på datorn. En PC som endast har DVI-portar måste använda en kabel med DVI till HDMI hane ändar eller en hane DVI-till-kvinna-HDMI-adapter. För det senare kommer en standard HDMI-kabel ansluts till den kvinnliga änden av adaptern. Anslutningar som utnyttjar en DVI-port kommer att kräva en separat ljudkabel eftersom DVI är en endast video-port.
  4.
  Fäst den andra änden av HDMI-kabeln till motsvarande port på önskad enheten. I de flesta fall kommer detta att vara en HDTV eller surroundmottagaren.
  5.
  Slå på båda enheterna och testa anslutningen. I de flesta fall innebär detta välja lämplig utgång på datorn och lämplig ingång på HDTV eller surroundmottagaren. På en Windows Vista /7 PC, högerklicka på skrivbordet, välj "Anpassa" och sedan "Utseende och Anpassning" och slutligen "Skärmupplösning". Välj lämpliga alternativ och klicka på "OK". På XP, högerklicka på skrivbordet, välj "Egenskaper", "Egenskaper för Bildskärm" och klickar på fliken "Inställningar". Välj lämpliga alternativ och klicka på "OK". Använd knappen INPUT på fjärrkontrollen för HDTV eller mottagare för att välja HDMI-ingång. Bilden från datorn visas på TV.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:rensar eller radera minnen

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en Microsoft-mus
 • rätt tangentbordstryckningar position
 • hur man installerar USB 2.0 på Mac G4
 • Lägga till en mus till en bärbar dator
 • hur man kan blockera en webbplats i ISA
 • hur man använder en bärbar dator mus
 • hur du återvinner kompatibel Toner
 • hur man startar en lokal tjänst Printer Spooler
 • hur man säkert tar bort en extern hårddisk
 • information om tomma DVD-skivor