Dator > rätt tangentbordstryckningar position

 • rätt tangentbordstryckningar position


 • Datorer tar upp en stor del av våra liv, och att ha rätt kroppshållning och fingerposition på tangentbordet är viktiga. Heath risker på grund av felaktig position omfatta Carpel tunnel syndrom, tillbaka krämpor och irriterade ögon. Oavsett om du skriver ett mail eller transkriberar ett långt dokument, det är alltid en bra idé att öva säker hållning och finger position. Snart, maskinskrivning och sitta ordentligt vid en dator blir andra natur

  Du behöver:. .
  Tangentbord
  Mus.
  Stol.
  Desk.
  Fotstöd.
  Dokumenthållare.
  Dator.

  Kroppshållning


  1.
  Välj en stol som återspeglar den naturliga kurvan i ryggraden. Gör detta genom att köpa en stol som stöder korsryggen. Du kan även justera stolen för stöd. Armstöden bör ge ditt vapen att vara nära din sida.
  2.
  Sitt rakt tillbaka i stolen och inte luta.
  3.

  Häng armarna vertikalt, nära sidorna med armbågarna böjda i 90 grader. Om det behövs, använd en utdragbar tangentbord för att uppnå detta. Du kan även justera din sitthöjd.
  4.
  Böj benen så att dina fötter vilar plant mot golvet och låren är ungefär i 90 graders vinkel. Fotstöden kan hjälpa till med detta.
  5.
  Placera bildskärmen ca 10 till 24 inches bort från dina ögon att minska belastningen på ögonen. Placera bildskärmen i ögonhöjd, rakt framför dig. Du ska kunna se på skärmen utan att behöva titta uppåt eller nedåt.
  6.
  Sätt musen på en plats där man kan få till det med armen böjd i 90 graders vinkel. Placera en handleden framför din mus för stöd.

  Skriva


  1.
  Placera fingrarna på "hem" läge, med vänster pekfinger på bokstaven "F" och höger pekfinger på bokstaven " J. " Dessutom placerar en av tummarna på mellanslagstangenten. Detta tummen kommer att ansvara för mellanslag.
  2.
  Övriga resten av fingrarna över tangentbordet. Varje finger är ansvarig för en uppsättning nycklar som går vertikalt. Ju längre fingret är borta från hemmet nycklar har längre att finger för att flytta till typ. Till exempel, din pinkies ansvarar för de flesta icke-brev, inklusive Shift knapparna och Retur. .
  3
  Följ den här metoden: Din högra pekfinger är ansvarig för bokstäverna Y, H, N, U, J, M och siffrorna 7, 8. Din rätt långfingret är ansvarig för bokstäverna I, K, kommatecknet symbolen och nummer 9. Din rätt ringfinger är ansvarig för O, L, den period symbolen och talet 0. Din rätt pinky är ansvarig för bokstaven P och resten av symbolerna till höger om denna.  Din vänstra pekfinger är ansvarig för bokstäverna T, G, B , R, F, V och siffrorna 5 och 6. Vänster ringfinger är ansvarig för bokstäverna E, D, C och nummer 4. Den vänstra ringfingret är ansvarig för bokstäverna W, S, X och siffran 3. Den vänstra lillfingret är ansvarig för bokstäverna Q, A, Z och siffrorna 1 och 2 samt allt till vänster om bokstäver och siffror.
  4.
  Öva på detta . Även om du skriver långsamt, ju mer du övar, desto lättare blir det för dig.
  5.
  Titta på bildskärmen när du skriver. Detta kommer att göra korrigera fel snabbare och tvingar dig att memorera var nycklarna finns på tangentbordet.

  tips och varningar


 • Om du transkriberar ett dokument, placera en dokumenthållare i din horisontell siktlinje stället för att behöva titta ner varje så ofta.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man fixar fastnade pixlar på en LCD

Relaterade artiklar


 • hur man fyller Epson cx4800 bläckpatroner
 • hur du hittar en BIOS-chip
 • hur man återställer deskjet 840C
 • hur man fyller bror lc61 bläckpatroner
 • hur man använder bläck kit jet refill
 • hur koppla in datorhögtalare till en bärbar dator
 • hur du tar bort infattningen från en bärbar dator skärm
 • hur man fyller en Canon CLI-8
 • hur man skapar webbplatssamling i SharePoint Server 2007
 • hur fylla på Lexmark X3650