Dator > hur man förlänga livslängden på din bärbara dator

 • hur man förlänga livslängden på din bärbara dator


 • Bärbara datorer varar inte för evigt. Även utan droppar, spill, repor, bucklor och dagligt slitage, en bra bärbar dator så småningom ge upp andan. Men om du är angelägen om att hålla din bärbara dator igång i sina gyllene år, finns det några saker du kan göra som kommer att hjälpa den att överleva gatlopp av kontor, kaféer, sovrum och källarutrymmen det kommer att ställas inför.

  Du behöver :
  Laptop
  . Laptop väska.
  Laptop Cooling Pad.


  1.
  Undvik att använda din bärbara dator på mjuka underlag som sängar, soffor och kuddar. Detta blockerar laptop luftintagen, som orsakar din bärbara dator att värma upp. Hot inre delarna slits ut snabbare än andra kalla.
  2.
  Använder en bärbar Cooling Pad. Värmeskydd är ihåliga stödunderlägg med fläktar blåser genom det tomma utrymmet för att dra varm luft från undersidan av din bärbara dator. De kostar runt $ 30.
  3.
  Rengör din laptop fans en gång i månaden. Få en burk med tryckluft med ett tunt munstycke och direkt in luften i din bärbara dator fläktar och ventiler luft. Detta ökar luftflöde genom ventilerna och minskar den mängd arbete dina fans har att göra.
  4.
  Bär din bärbara dator i en vadderad berikade eller väska för att minimera slitage medan din bärbara dator är i transit. En dålig droppe kan vraket en hårddisk eller knäcka en skärm.
  5.
  Aldrig bära den bärbara datorn av dess hörn och kanter. Detta understryker fallet, vilket leder till tidigt brott och sprickor. En försvagad fall innebär den bärbara datorn är mer benägna att böja och vrida, som kan skada interna komponenter.
  6.
  Bort batteriet när datorn är inkopplad batterier kan överhettas eller överladdning när inkopplad, minskar deras livslängd. Förvara din bärbara dator på en sval, torr plats för att ytterligare öka batteriets livslängd.
  7.
  Använd din bärbara dator på batteri tills du får en låg effekt varning, sedan koppla in den och låt batteriet helt laddas.
  8.
  Lägg inte din bärbara dator i vänteläge eller viloläge. Sova datorer använder fortfarande en liten bit av el, som tömmer batteriet och tvingar dig att ladda oftare. Det genomsnittliga laptop batteri är bra för ca 500 kostnad /cykler utfiskning. Använd Viloläge istället för Vänteläge.
  9.
  Defragmentera hårddisken varje par månader med hjälp av "Diskdefragmenteraren" verktyg i Windows. Under Windows, öppna "Kontrollpanelen" från "Start"-menyn och klicka sedan på "System och säkerhet. " Du ser en möjlighet att defragmentera hårddisken.

  Tips och varningar


 • Högre kvalitet bärbara datorer i allmänhet varar längre än billiga. Överväga att lägga ett par hundra extra om din nästa bärbara dator köp om du vill att det ska senast ett tag.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Felsökning en Microsoft optisk mus

Relaterade artiklar


 • typer av neutrondetektorer
 • hur man kan öka ljudet på en Dell laptop
 • hur man formaterar om en Micro SD-kort
 • hur man mäter bärbar dator skärmar
 • hur att mata ut ett SD-kort
 • hur man fixar fastnade pixlar på en LCD
 • hur man installerar en HP Deskjet 3900-serien
 • hur du kan visa ledigt diskutrymme
 • hur lätta skärmen på en bärbar dator
 • hur du återvinner datorer för välgörenhet