Dator > typer av biometrisk autentisering

 • typer av biometrisk autentisering


 • I sin artikel, "Biometrisk autentisering, en inledning," Keith Palmgren definierar biometri som mätbara fysiska eller beteendemässiga egenskaper som kan användas för att verifiera en persons identitet. Andra metoder för verifiering av identitet anställa något en person vet, som ett lösenord, eller något en person har, till exempel en nyckel eller kort. Genom att använda något som är en integrerad del av den person, klättrar biometrisk autentisering till en klippa ovanför de andra två metoderna.

  Fingeravtryck och handgeometri

  fingerverifiering är den vanligaste typen av biometrisk autentisering används för närvarande. Fingerprint skannrar har fördelen av att vara små, billiga, lätta att genomföra och mycket exakt. På nedsidan, nedskärningar eller smuts på fingrarna eller felaktig orientering fingret på scannern kan ge falska negativa. Det är också möjligt för användaren att använda en bild av ett fingeravtryck istället för en riktig finger på vissa system.  Hand eller Palm geometri fokuserar på längder och vinklar handen och fingrarna. Det är mycket användarvänlig, men kan vara betungande.

  Röstigenkänning

  Röstigenkänningssystem söka röst mönster matcher och ska inte förväxlas med taligenkänning, som tolkar vad som sägs. Röstigenkänningssystem har fördelen av att vara användarvänliga, men sådana saker som bakgrundsljud och förändringar i rösten på grund av förkylningar, täppta bihålor, ångest, etc. kan leda till felaktiga negativa resultat. Röstigenkänning system kräver också en hel del diskutrymme, och skriva in en person i systemet är tidskrävande.

  Eye Scans

  Det finns två olika typer av ögon skanningar: retinal och iris, och de använder två olika tekniker. Retinal scanning skannar mönster av näthinnan, i det inre av ögat. Det är en mycket noggrann och väletablerade säkerhet metod. Det kräver att användaren gör fysisk kontakt med scanner, vilket väcker hygieniska problem, och för en noggrann läsning, måste användaren har fokus på en viss punkt. Dessutom, även om scanning använder ofarliga, lågintensiva ljus, kan användare har farhågor om säkerheten.  irisskanning innebär scanning mönster av iris, den färgade delen av ögat. Genomsökningen kan göras på distans och utan avlägsnande av glasögon. De bilder som används av iris scans är större än retinala skanna bilder och kräver mer lagringsutrymme.

  Ansiktsigenkänning

  ansiktsigenkänning är det nyaste biometrisk autentisering teknik. De letar efter utmärkande ansiktsdrag såsom läge och formen på näsan och ögonen, på sidorna av munnen, kindben, etc. Tekniken är fortfarande under utveckling, och från och med nu fungerar det bäst vid en jämförelse mellan två statiska bilder. Palmgren konstaterar att ett framgångsrikt genomförande av ansiktsigenkänning har varit begränsade.

  Underskrift Dynamics och skriva Mönster

  Signatur dynamik system leta efter mönster i skrivhastighet och tryck på olika punkter i signaturen. Skriva mönsterigenkänning system leta efter mönster i pauserna mellan skrivna tecken och det totala skrivhastighet. Även om dessa metoder kan vara effektiva, det finns problem med långsiktiga tillförlitlighet.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:resurser för att vykort med en skrivare för hemmabruk

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP 3845 skrivare för en webbplats
 • hur man kan blockera en webbplats i ISA
 • hur man kan bli av gamla skrivare
 • hur fylla på Canon PGI-5BK
 • hur man skapar en php sida på en webbplats
 • hur man hämtar ett SD-kort
 • hur till vända bort "den här webbplatsen kan skada din dator" på en Mac
 • hur man skapar webbplatssamling i SharePoint Server 2007
 • USB-port vs USB-hubb
 • hur man fyller bror lc61 bläckpatroner