Dator > Lägga till en mus till en bärbar dator

 • Lägga till en mus till en bärbar dator


 • Så bekvämt som en bärbar dator är att använda den lilla pekplattan eller "suddgummi" musen på de flesta bärbara datorer kan vara betungande. Om du använder din bärbara dator i flera timmar åt gången, med hjälp av den inbyggda mus ersättare kan vara tröttsamt och göra med datorn hårdare än det behöver vara. Att njuta av komforten och användarvänligheten hos en mus i full storlek med din bärbara dator, lägga till en standard, extern mus till datorn

  Du behöver:. .
  PS /2 eller USB mus
  Installations-CD (tillval).

  USB mus


  1.
  In muskabeln kontakten i en tom USB-port plats på den bärbara datorn.
  2.
  Vänta tills Windows erkänna USB-mus och installera rätt drivrutiner för att aktivera det. Windows automatiskt ska konfigurera musen och meddela dig om att den nya maskinvaran är klar för användning på din bärbara dator. Leta efter anmälan i det nedre högra hörnet av skärmen (nära tid och datum i aktivitetsfältet).
  3.
  Testa musen genom att klicka på olika ikoner och länkar på din dator. Test höger-och vänster-klicka knappar samt scrollhjul om musen är utrustad med en.
  4.
  Installera programvaran på installations-CD som medföljde USB-musen om tillämpligt. Programvaran är inte skyldig att använda musen i Windows, men låter hjälpprogrammet du anpassa inställningarna för musen och skapa speciella knapptilldelningar och genvägar

  PS /2 Mouse


  . 1.
  Power-off den bärbara datorn innan du installerar en PS /2 mus. Windows kan inte upptäcka PS /2 möss i farten så det kan med USB-modeller. Anslut musen innan du startar om datorn. Om din laptop inte har en PS /2 port, ansluta musen till en PS /2 till USB-adapter. Sedan Sätt in adaptern i en ledig USB-port.
  2.
  Sätt på den bärbara datorn och loggar in i Windows.
  3.
  Vänta för Windows för att upptäcka en ny PS /2 mus och konfigurera den för användning. "Lägg till ny hårdvara" ska konfigurera musen automatiskt, men i vissa fall kan systemet be dig att sätta in installations-cd. Om du uppmanas att installationsskivan, sätt in den i CD /DVD-enheten, stäng facket och tryck på "Enter".
  4.
  Testa musen när Windows avslutar installationen av musens drivrutiner.
  5.
  installera programmen från installations-CD att skapa anpassade inställningar för knappar på musen eller aktivera andra specialfunktioner, om musen har stöd för dessa alternativ.

  tips och varningar


 • I många fall pekplattan eller muspekaren på din bärbara dator fortsätter att fungera efter att ha lagt en extern mus. Om du vill kan du växla mellan extern mus och den bärbara.
 • Du kan installera en trådlös eller trådlös mus på samma sätt som du skulle installera en vanlig USB-mus i de flesta fall. Men istället för att ansluta musen till USB-porten, koppla in trådlös mottagare enheten i en tom USB-port. Installera sedan batterier och synkronisera musen till den trådlösa mottagaren.
 • Undvik att använda en trådlös eller optisk mus med din bärbara dator medan datorn körs på batteri. Tillsats av en extern mus kan batteriet i din bärbara dator snabbare än vanligt.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man använder en USB-hubb på en MacBook

Relaterade artiklar


 • hur man startar upp att BIOS på ett ASUS
 • hur man packar en mac dator för ett drag utan originalkartong
 • hur du återvinner datorer för välgörenhet
 • hur till vända bort laptop-högtalare
 • hur man rengör tangenterna datorns tangentbord
 • hur man starta om tjänsten Printer Spooler
 • hur man rengör en HP laptop skärm
 • hur du tar bort en SATA-kabel från en hårddisk
 • hur man fyller en HP 15 bläckpatron
 • hur man gör mikrofonen arbetet med en HP Pavilion dv6604nr