Dator > hur man lär sig programspråk

  • hur man lär sig programspråk


  • Programspråk tillåter folk att skriva instruktioner för en dator som senare sammanställs och förvandlas till maskinkod som datorer förstår . De finns i många smaker , utvecklingsmiljöer och användningsområden. Att lära sig läsa programmeringsspråk är svårt första gången men det skulle bli enklare med varje språk lärt sig. Böcker , online- dokument , och exempelkod är bara några av de resurser som programmerare använder för att lära sig ett nytt språk
    1 .
    Välj ett språk att lära bygger på svårigheter och användbarhet . Även C + + och Java är mer kraftfull , är Visual Basic ett bra nybörjare språk som har många användningsområden i Microsoft Office , Active Server Pages (ASP ) , och för att bygga enkla fristående program. För webbutvecklare är dock PHP mer användbar eftersom den ger möjlighet att bygga webbapplikationer och är mer utbredd än andra dynamiska tekniker hemsida .
    2 .
    Samla lärresurser . För dem som använder Microsoft programmering sviter , som Visual Basic . NET eller C #. NET , erbjuder Microsoft MSDN Library många stora resurser och verktyg. Aktiva utvecklare samhällen och fria informativa dokument finns på många open-source programspråk webbplatser , som den som för PHP eller Ruby . Andra resurser omfattar fri kod , tredje parts online tutorials , och böcker . Universitet och högskolor erbjuder också kurser i programspråk för nuvarande studenter och de som har råd att anmäla dig till enstaka kurser .
    3 .
    Lära genom att se . Kodavsnitt , finns på många webbplatser programmering resurs , inte bara göra programmering snabbare genom att tillhandahålla färdiga koden men också ge exempel på hur något görs på detta språk . Försöker ladda ner kod för enkla program , köra dem först för att kontrollera de arbetar , och sedan göra dina egna ändringar till dem . Om du gör det får du bekant med syntax och strukturer snabbare än lärande i ett klassrum .
    4 .
    Lär av dina misstag . Avlusning är processen att fastställa kod som inte fungerar . Även frustrerande , är mycket lärt sig genom fastställande sina egna misstag . Det förstärker kunskaper i programmering , till exempel när du lägger den tionde eller hundrade glömt semikolon under felsökning ditt första program . Programmering sviterna kommer med sin egen felsökare . Webbutvecklare ofta använder insticksprogram för webbläsare som Firebug för Firefox , för att felsöka webbapplikationer .

    tips och varningar


  • Efter att ett programmeringsspråk , andra kommer mer lätt . Var uppmärksam på grundläggande strukturer som upprepar flera språk , såsom loopar och funktioner .

Previous:nothing Next:Hur gör jag byta namn på filer med ett vbs script ?





Relaterade artiklar


  • hur du startar Internet -program med java
  • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
  • hur man dela upp en sträng i C
  • hur du matar in siffror i Visual Basic 2005
  • hur man skapar ett HTML-e- flygblad för en salong
  • hur man ska utföra Visual Basic Script program
  • Hur konvertera text till tal i Visual Basic
  • hur man gör en google förslagslåda i html
  • hur man skapar en startbild i Visual Basic 6
  • hur man skriver egna taggar i JSP