Dator > hur man skapar en startbild i Visual Basic 6

 • hur man skapar en startbild i Visual Basic 6


 • Ett stänk skärmen är en startskärm visas i ett program som bara visas under en kort tid medan programmet laddas , och försvinner så snart som programmets huvudfönster laster . Det visar oftast ansökan titel , version information , logotyp och meddelande om upphovsrätt. En startbild visas vanligtvis så fort användaren har loggat in i systemet . Du kan skapa en mycket enkel startbild för Visual Basic 6-programmet genom att följa stegen

  Du behöver : .
  dator.
  Visual Basic 6 programvara .


  1 .
  Starta Visual Basic -program från datorn genom att klicka på " Start -menyn > Program > Microsoft Visual Studio 6. 0 > Microsoft Visual Basic 6,0 " .
  2 .
  Skapa ett nytt VB projekt genom att välja " Standard-EXE "under " Nytt projekt " dialogrutan . Klicka på "Öppna "för att starta . . En ny form laster
  3
  Gå till "Egenskaper " fönstret till höger och ange egenskaper för " Form1 "enligt följande :

  Borderstyle=Fast Dialog
  Caption=" "
  manöverboxen=False
  MaxButton=False
  MinButton=False
  StartUpPosition=2-CenterScreen
  4 .
  Lägg till objekt genom att klicka kontroller från "Toolbox " och dra in dem i den form en i taget . Till exempel lägga till en "ram " kontroll för att göra en kant " TextBox " kontroller för att skriva namnet på ditt program , versionsnummer , information om copyright och annan text visas som du vill placera i formuläret. Du kan också lägga till ett program logotyp i startbilden genom att lägga till en " bild " kontroll och surfa på motsvarande bildfilen . Slutligen tillsätts en " Timer " kontroll i form också så du kan ställa in hur länge startbilden visas upp innan programmets huvudfönster laster . Ordna kontroller på ett sätt som är tilltalande för ögat .
  5 .
  Klicka på " Timer " -kontroll i Visual Basic-formulär och ange dess " Intervall " egendom till det antal sekunder du vill att startskärmen ska visas . Till exempel , om du vill att det ska dyka upp i 10 sekunder, ange 1000 . Om du vill ha 15 sekunder , typ 15000 , och så vidare .
  6 .
  trycka på F5 för att köra ditt projekt , och se hur din startbild ser under körning .

  7 .
  Stoppa programmet från att köras. På denna punkt kan du lägga till fler blanketter på din VB projekt . Till exempel kan du lägga till en inloggningsskärmen och ett MDI fönster för din ansökan . Du kan lägga till koderna senare för att kontrollera giltiga program tillgång innan de visas startskärmen . Fyll i programmets huvudfönster sista .
  8 .
  Spara ditt arbete genom att klicka på " Arkiv> Spara projekt som "från menyn och skriva ett filnamn som du väljer .


Previous:nothing Next:hur man får kolumnnamn i en databastabell i Java

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en kalenderdag till en sträng
 • hur man fixar upp och ner java bilder
 • hur man sållar poster med datumintervall i Visual Basic 6
 • sql sökning tutorial
 • hur man installerar java api
 • hur man skapar ett installationsprogram för ditt VB6 program
 • hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic
 • hur man skapar en multi lista användare email med PHP
 • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
 • hur man skapar en kalender i php