Dator > Introduktion till SQL utbildning

  • Introduktion till SQL utbildning


  • SQL , Structured Query Language , är en dator som utformats för att enkelt hitta och uppdatera data från en relationsdatabas. Grunderna i SQL är lätta att lära sig, speciellt om du har haft någon exponering för databaser , men som de flesta begrepp datorprogrammering, tar sann expertis en tung investering i tid , läsa och praxis

    Du behöver : .
    Black plastpåse .
    20 klisterlappar .
    1 index kort .
    Sax.
    Silvertejp rulle .

    Verktyg

    Till att börja lära SQL behöver du en databas och en miljö för att göra din kodning . För båda finns det flera fria alternativ . SQL Server Express är tillgängliga gratis från Microsoft och kommer med sin egen ledning och utvecklingsmiljö. Oracle Express är också gratis , men tänk på att ladda ner den fria SQL Developer verktyg också. MySQL erbjuder gratis paket , som omfattar utvecklingsverktyg för att komma igång . Alternativt, om du har MS Access installerat på din dator kan du använda den för att börja lära SQL . Installera produkt som du vill , läsa dokumentationen och bekanta dig med användargränssnitten innan du sätter igång med klasser och handledning som fokuserar på SQL-språket .

    Tutorials

    Handledningar publiceras på Internet är bra för början programmerare . Många tutorials är gratis . De flesta använder en ganska liknande tillvägagångssätt , diskutera ett begrepp , som innehåller exempel och sedan erbjuda övningar för praktikanten att slutföra . För att få ut det mesta av en tutorial , ska studenten fylla så många av övningarna som möjligt . Vissa SQL handledning webbplatser, t. ex. W3Schools ge textrutor som du kan redigera och skicka SQL på nätet, tillbaka resultat till din webbläsare . Med denna funktion behöver du inte ladda ner databasverktyg direkt .

    böcker

    Trots en allt online-världen , gamla goda papper och bläck är ofta den bästa källan för inledande material på SQL . " SQL for Dummies " av Allen G. Taylor , är ett starkt rekommenderat introduktion . O'Reilly , en av de bästa utgivare av böcker dator hänvisning publicerar fina " Learning SQL " av Alan Beaulieu , tillgängliga i tryck, ebook form , eller genom sina Safari Books prenumerationstjänster , som ger tillgång till alla O'Reilly uppslagsverk mot en månadsavgift .

    Forum

    Nybörjare kan besöka forum att få sina frågor besvarade av mer erfarna programmerare , eller kan helt enkelt söka i arkivet för att se om sina frågor redan har besvarats . Några av de bästa SQL forum är StackOverflow , Microsoft MSDN SQL Server Forum , och Tek -Tips SQL forumet . När du har fått lite erfarenhet själv , är det god sed att besöka forumet och ge några råd till andra nybörjare som en återbetalning till forumet samhället .

    Kurser

    De flesta människor drar nytta av hjälp av en lärare . SQL klasser , online eller i person , kan ge dig personlig vägledning för att få dig snabbt på fötter med SQL -databas programmering . Community college och lokala universitet ger ofta kurser i SQL . Vissa kan dock kräva förutsättning kurser som ska skickas innan de ska erkänna dig . Om möjligt , prata med instruktören att se till att du är förberedd för kursen och att den täcker det material du behöver . Kommersiella utbildningsföretag kan vara bra källor till klasser också. Företag som LearningTree erbjuder kundanpassad utbildning i storstadsregionerna . Microsoft och Sun erbjuder båda online och i-person utbildning för sina företags produkter .

    certifikat

    Många kurser leder till ett intyg om att innehavaren kan använda som återupptas material . Var försiktig dock . Värdet av certifieringen är ofta debatteras , och dessa certifikat inte förknippade med ett etablerat företag eller träningsmetod kan vara helt värdelös . Vissa intyg gå in och ut ur mode . Läs på vad utvecklarna säger i forumen om vissa intyg .


Previous:nothing Next:QA tullar





Relaterade artiklar


  • hur att validera ett datum i java
  • hur man läser en sträng upp till den första tomma rymden
  • hur man gör en swf -fil till en URL -knapp
  • vad är Visual Basic ide ?
  • hur controllers programlogik
  • projekt idéer med Visual Basic
  • hur man skriver datafiler i Visual Basic
  • hur man programmerar mobiltelefoner med Java-programmering
  • Ta bort en nod binära sökträd
  • datorsystem analys & design