Dator > tutorial för visuell basic.net

  • tutorial för visuell basic.net


  • Microsofts Visual Basic. NET programmeringsspråk och integrerad utvecklingsmiljö ( IDE)
    avsedd att vara ett kraftfullt verktyg för att låta även nonprogrammers att utveckla affärssystem för Windows operativsystem . Men medan Visual Basic. NET är inte så komplicerat som språk som C + + och Java , kan det fortfarande vara en hotfull program när du börjar programmera med det
    1 .
    Klicka på " File " och välj " Nytt projekt . "Du kommer att visas en dialogruta som frågar vilken typ av projekt du vill skapa . emellertid förvalda alternativ nästan alltid vad du vill , så bara klicka på " OK "tills du presenteras med en tom vit form . Detta är fönstret för din nya program, och du kommer att dra de delar av grafiska användargränssnitt (GUI ) på den.

    På vänster sida av skärmen ser du en lista med GUI -komponenter . Många av dem ska se ut familar , medan andra inte .
    2 .
    Hitta " Label " komponent i listan GUI componenets och dra den till ditt fönster . Denna komponent används för att presentera för användaren med en enkel lite noninteractive text . Placera den högt upp till vänster på fönstret och titta längst ned till höger på skärmen för " Egenskaper " rutan . Hitta egenskapen " Text " och ändra den så att den lyder: " Ange ditt namn här : " .

    Texten på etiketten kommer att ändras för att passa ändringarna i texten egendom

    3 .
    Hitta " TextBox " kontroll och drar den till ditt fönster . Denna kontroll gör att användaren kan skriva in lite text . Sätt den precis till höger på etiketten . Så småningom kommer en liten blå linje dyka upp ansluta din TextBox till etiketten . Detta kallas ett "ankare " och det garanterar att när användaren ändrar storlek din ansökan kommer de komponenter stanna på rätt ställe i förhållande till varandra .

    Gå tillbaka till fönstret Egenskaper medan din nya textrutan är markerad och hitta "namn" egendom . Det nuvarande namnet kommer att vara " TextBox1 , " men det är inte ett lämpligt namn . När du designar större och mer komplicerade applikationer , så småningom kommer det att bli omöjligt att säga en textbox från annan baserad på den standard namn , så det är en god vana att ta för vana att alltid byta namn interaktiva element . Ändra namnet till " NameTextBox . "
    4 .
    Hitta " knappen " kontroll och drar den till ditt fönster . Ändra namnet egendom knappen " GoButton " och ändra dess text-egenskap till "Kör". Slutligen , dubbelklicka på knappen . Då kommer du till källkoden redigeraren så att du gör din egentliga programarbetet . Det kommer också att skapa en händelse funktion som ska köras varje gång användaren klickar på knappen .

    Skriv följande kod i editorn :

    GoButton. Text=" Hej " + NameTextBox . Text

    Detta kommer att ta den text som användaren skriver i textrutan och flytta den till knappen , tillsammans med en hälsning .

    Klicka på den blå pilen i verktygsfältet för att köra dina program och ge det ett försök .


Previous:nothing Next:hur man initiera pekare





Relaterade artiklar


  • hur man kopplar SQL-frågor med Visual Basic
  • hur du vill visa en ståndpunkt filmklipp med Action Script i Flash MX
  • användning av komponenter hårdvara
  • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
  • hur du lägger till knappar till en Java-applet
  • hur du aktiverar servern kontroll med hjälp av JavaScript
  • Game Maker plattform handledning
  • Hur konvertera ett datum i kalendern i Java
  • hur parametrar format datum i sql
  • hur du uppgraderar hårdvaran i en Inspiron 6400