Dator > hur man bygger en speldatorn

 • hur man bygger en speldatorn


 • Att bygga en speldatorn kan vara ett roligt sätt att lära sig om datorer och bygga en kraftfull dator i processen. Från processorn till elnätet, kommer du att bestämma vilka komponenter som går in i din dator. Även om konceptet kan tyckas skrämmande, är det viktigaste att fokusera på de aspekter av delarna, och inte märket (även om varumärket är viktigare i tider). Genom att förstå vad som kommer att erbjuda dig den bästa prestanda, kommer du att kunna sätta ihop en stor spelplattform
  1.
  välja vilken typ av processor som ska användas. Du måste välja om du vill ha en dual-core eller quad-core processor, och om du vill ha en Intel eller AMD chipset. Detta begränsar vanligtvis ner till företräde, men Intel är utan tvekan vanligare. Processorns hastighet är också viktigt, allt över 2,5 GHz kommer att bli stor för spel
  2
  Välj ett moderkort. . . Detta kommer att bestämmas av processor du köper. Om du köper en Intel CPU, behöver du en Intel-kompatibel moderkort. Dessutom måste du tänka på grafikkort, moderkort är normalt optimerad för antingen nVidia eller ATI, men inte båda.
  3.
  Välj ett grafikkort. Se till att köpa ett kort som kommer att vara kompatibla med ditt moderkort och har minst 512 MB dedikerat grafikminne.
  4.
  Välj ditt RAM. Vilket märke är normalt baserade på önskemål, om kapaciteten är beroende av operativsystemet. Om du kör 32-bitars version av Windows, kommer du att vara högst 4 gig, vilket inkluderar grafikkortets dedikerade video RAM. Om du har en 64-bitarsversion av Windows, kan du använda 8 gig eller mer RAM-minne.
  5.
  Välj din strömförsörjning. Se till att du inte snålar på strömmen på denna del, ett bra system ska ha minst 600 till 700 watt. Försök att hitta en anständig storlek modell (den måste passa i ditt fall) som ger bra effekt.
  6.
  Välj enheter. Du behöver en hårddisk och DVD-enhet för media och spel. Båda enheterna ska vara SATA ansluten. Hårddisken bör vara en stor kapacitet (minst 500 gig eller mer) för dina spel och har en 7200 rpm hastighet spinn. DVD-enheten ska vara RW, eftersom detta gör det möjligt för de mest alternativ när du bränner skivor.
  7.
  Välj ett ärende. Det finns två saker att tänka på när man köper ett fall: storlek och stil. Först alla komponenter du har köpt måste passa in i ärendet. För det andra måste du som i fallet. Platser såsom http://www. newegg. com/har flera fall från många leverantörer för dig att välja mellan.

  Tips och varningar


 • Sätta ihop en egen dator krävs erfarenhet och varierar oändligt beroende på de delar du köper. Att hitta en tutorial på nätet och ställa frågor till din lokala elektronik återförsäljare är bra sätt att lära sig.
 • Kom ihåg, när det kommer till spel är mer makt alltid bättre. Inköp bättre /snabbare produkt innebär nu din nuvarande spel kommer att spela sitt bästa och att framtida spel kommer fungera lika bra.
 • Du kan köpa nästan alla dessa delar på en lokal elektronisk återförsäljare (såsom Best Buy) eller online på sajter som http://www. newegg. com

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:flash-enheter med flera funktioner

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan ett compact flash och ett SD-kort
 • hur man gör med skrivare, skannrar och externa hårddiskar
 • hur man hittar information om hur mycket RAM min dator kommer att ta
 • hur man fyller en LaserJet-kassett med toner
 • hur du formaterar en hårddisk med kommandotolken
 • hur man kan förbättra min nedladdningshastighet på en Mac
 • hur förklara de delar av en dator
 • instruktioner för lastning DVD-filmer till iPod
 • hur man kan anpassa styrkula känslighet i Windows
 • hur du ställer in bildskärmen sida vid sida program i Windows