Dator > Hur du tar isär en iMac

 • Hur du tar isär en iMac


 • Apples iMac-serien av datorer är ett underverk i både design och funktionalitet. Bestående främst av en platt bildskärm, är tarmar på datorn faktiskt inrymt i området bakom skärmen. I de flesta fall finns det ingen anledning att öppna en iMac, men kan vara nödvändigt om du planerar att installera en större kapacitet hårddisk, byta ut en felaktig Super Drive eller för att blåsa bort damm som samlats inuti. Lyckligtvis för slutanvändare, har Apple gjort det relativt enkelt att öppna iMac, även om det säkert inte sanktionerar processen.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel set (inklusive mini Phillips)
  . Torx skruvmejsel set (inklusive mini torx).
  Handduk eller en mjuk trasa.
  Små sugkopp.

  den vita plast iMac G5


  1.
  Stäng av iMac och koppla ur alla kablar. Sprid en handduk eller mjuk trasa på ett bord och placera iMac på den, skärmen nedåt.
  2.
  Lossa de tre stora skruvarna på undersidan av skärmen. Observera att dessa skruvar inte komma hela vägen ut, så tvinga inte ut dem.
  3.
  Bänd två halvor av iMac isär. Nu kan du enkelt ta bort och byta ut komponenter. Observera att vissa av de komponenter kräver en mini Phillips skruvmejsel för att, medan andra behöver en skruvmejsel mini torx.
  4.
  Återmontera iMac i omvänd ordning. Fäst tillbaka till framför datorn, som bekräftar att de två halvorna linje upp perfekt. Du bör ansluta de två halvorna på toppen av skärmen, och använda den som ett gångjärn att stänga två halvor. Ögongloben alla sidor för att bekräfta ytorna är flush och ordentligt fast innan du drar åt skruvarna på undersidan av skärmen.

  i aluminium Intel iMac


  1.
  Ta bort den lilla panelen som ligger i mellersta delen av undersidan av skärmen. Fäst sugkoppen mot glaset skärmen täcker och försiktigt bända loss det. Det finns inget att skruva här, eftersom skyddsglaset är faktiskt säkras genom ett antal små magneter. Kontrollera att sugkoppen är fri från smuts innan den fästs på glaset.
  2.
  Försiktigt bända isär de två halvorna av datorn. Observera att det finns en inbyggd kamera längst upp på skärmen, mitt i centrum. Lirka försiktigt isär de två halvorna och försiktigt lossa kabeln som ansluts till kameran.
  3.
  Ta bort torx skruvarna som fäster skärmen till ramen. Lyft försiktigt displayen av för resten av datorn för att komma åt komponenter enkelt. Liksom den vita iMac, både mini skruvarna och mini skruvar Torx användas för att säkra dess komponenter.
  4.
  Försiktigt ersätta skärmen, rikta in skruvhålen på displayen med de på ram. Sätt tillbaka torxskruvarna och skruva sedan på två halvor. Börja längst ner och fäst kameran kabeln på toppen innan det ordentligt sittplatser i två halvor. Sedan ersätta glas skärmen täcker och sätt tillbaka den löstagbara panelen på undersidan. Kontrollera alla parter att se till att alla ytor är parallella och att allt sitter ordentligt.

  Tips och varningar


 • Statisk kan skada datorkomponenter, så försök att arbeta i ett statiskt fria området.
 • Några av de inre arbetet i iMac är knivskarpa, så undvik att röra något.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man gör bilden på en bildskärm skarpare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en SATA-enhet i en Windows XP 64 bitars system
 • fördelarna med bläckstråleskrivare
 • hur man avgör en CPU och CPU-hastigheten mängden RAM
 • hur man byter RAM på en Dell Inspiron
 • hur du ansluter en Comcast router
 • Microsoft Wireless ergonomiskt tangentbord felsökning
 • hur man använder en extern bildskärm på min laptop
 • hur du ansluter min Acer Aspire till en extern bildskärm
 • laserskrivare varningsskyltar
 • hur man fixar den röda linjen ner en laptop skärm