Dator > hur du formaterar ett äpple iMac G3

  • hur du formaterar ett äpple iMac G3


  • Apples iMac G3 var ett underverk i både design och funktionalitet då det infördes 1998. Men nu att användarna ersätter dessa iMac med nyare Mac-modeller, men de behöver säkert bort sina data från sin gamla Mac. Formatera hårddisken, vilket förstör all data på den, är det bästa sättet att utplåna all din personliga information från datorn. Det är en ganska snabb och enkel process, men kopierar data till en annan dator eller hårddisk kan vara tidskrävande

    Du behöver:.
    Mac OS installationsskiva (OS X.
    4 eller tidigare).
    FireWire-kabel.


    1.
    Kontrollera att alla data du vill spara har kopierats från G3 och arkiverade. När den interna hårddisken har formaterats, chanserna att få tillbaka någon av dina filer taget noll.
    2.
    Kopiera dina filer med de medel som är mest bekvämt för dig. Detta kan vara en ansluten extern hårddisk, ett flashminne eller via nätverksanslutning. Använda en extern CD-eller DVD-brännare är också en möjlighet, men detta är en långsam, mödosam process på en G3, så undvik den om du kan.
    3.
    leta upp de ursprungliga OS installationsskivan om möjligt. Om du inte hittar den ursprungliga skivan, kommer en standard Mac OS installationsskiva arbete. Det är dock installerar OS senast X. 4 (Tiger) rekommenderas inte på iMac G3.
    4.
    Sätt installationen av operativsystemet i CD /DVD-enheten och starta medan du håller ned "C" knappen. När datorn startar upp, klicka på höger-pilen. När du ser menyerna längst upp på skärmen väljer du "Verktyg".
    5.
    Välj Skivverktyg från alternativen under Utilities. Markera den interna hårddisken i listan till vänster, och klicka sedan på "Radera"-fliken. När enheten är vald, klicka på "Radera . . . " knappen i nedre högra hörnet av fönstret.
    6.
    Välj "Radera" i nästa fönster. Detta är en varning att alla data på enheten kommer att förstöras. När processen är klar, Avsluta Skivverktyg och fortsätta att följa guiden för att installera en ren kopia av operativsystemet. Starta om datorn när du tillfrågas.
    7.
    Stäng av iMac när den första startskärmen visas om du planerar att sälja det eller ge bort det. Detta gör att nästa användare att skriva in sitt användarnamn och registreringsinformation. Men om du planerar på att hålla det, fortsätta med installationsprocessen genom att följa installationsguiden.
    8.
    Starta upp iMac hålla ner "T"-tangenten om du inte kan hitta en OS installationsskiva. Det börjar den i FireWire-läge, vilket gör att du kan ansluta den till en annan Mac med en FireWire-kabel, och du kommer att kunna se iMac hårddisk monterad på skrivbordet på den andra Mac. Starta Skivverktyg och radera hårddisken som beskrivs i steg 5 och 6. Detta kommer att formatera hårddisken, men du kommer inte få en användbar dator förrän du installera ett operativsystem på den.

    Tips och varningar


  • alltid hålla . ursprungliga mediet på hand för situationer som denna
  • heller alltid hålla originalförpackningen om du säljer Mac och behöver för att skicka den
  • Det tål att upprepas -. när du " ve formaterade enheten, dina data är borta. Dubbelkolla innan för att bekräfta det ordentligt har kopierats.
  • Tidiga G3 iMac-modeller inte har FireWire kapacitet, så om det är vad du har, måste du hitta en installations-CD om du vill att korrekt format det.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:multifunktionslaserskrivare köpguide





Relaterade artiklar


  • Hur konvertera en SATA-enhet till USB
  • hur man hittar den perfekta datorn lätt
  • Ta bort en USB-skrivare
  • det bästa sättet att rengöra skrivaren skräp
  • hur man kan kontrollera en partition i xp
  • hur man återställer en hårddisk ett lösenord på en Dell Latitude
  • Gatewaydatorn notebook Demonteringsinstruktioner
  • hur man kan återställa programmen installerade på en extern hårddisk till min laptop
  • hur man lagra elektroniska alla kablar
  • hur du optimerar datorns RAM-minne