Dator > hur man kan kontrollera en strömförsörjningsenhet

 • hur man kan kontrollera en strömförsörjningsenhet


 • Nätaggregat konvertera analoga ström (AC) linje makten i lägre spänning likström (DC) makt för användning i datorer, hemelektronik, industriell utrustning, motorer och laddning av batterier. Lågspänning DC applikationer i sig är säkrare, generera praktiskt taget inga störningar egen --- utom under växling, eller i borstmotorer --- och tenderar att vara länge, när produkterna körs vid steady state. Visserligen finns det flera viktiga typer av DC aggregat, flera enkla kontroller kan försäkra sina fungera korrekt.

  Du behöver:
  Volt-Ohm multimeter
  . 20-watt motstånd --- 10, 20 och 50 ohm.
  Automotive glödlampa i trådnät uttag.
  Automotive strålkastare.


  1.
  Arbetet med en oledande bord eller en bänk för att undvika stötar och shorts. Använd skor eller gummi-sulor sneakers. Försök att använda ett eluttag som har en jordfelsbrytare ljusbrytare som de i badrum, utanför Trädäck, kök eller workshops.
  2.
  Bestäm vilken typ och egenskaper för strömförsörjningen enhet. Du måste veta dess ingående spänning och strömförbrukning, utspänning och dess högsta nuvarande betyg, både topp och kontinuerlig. För små vägganslutning i enheter, är resultatet vanligen begränsad till 1-eller-2-förstärkare, vilket för en 12-volts likström (VDC) leverans översätter till 12 till 24 watt. De allra flesta DC aggregat har produktion av 5-VDC, 12-VDC, 18-VDC eller 24-VDC. Vissa leveranser utgång 13,8 till 14,2 VDC för att efterlikna fordonsindustrin avgiftssystem.
  3.
  Ställ multimeter för ohm motstånd mot det högsta antalet skala som 10-mega-ohm. Kontrollera om input till output läckage mellan linjen kontakten eller insatsvaror och producerade produkter, vilket kan signalera en defekt transformator. Kontrollera alla fyra permutationer.
  4.
  Ställ in mätinstrumentet så likspänning och välj ett spänningsområde som överstiger nätaggregatets spänning av minst två gånger. När du inte är säker på en leverans, börja vid 300 volt och justera ner det lämpligt efter din första behandling.
  5.
  Testa strömutgång förmåga utbudet. Prova att sätta en av belastningsmotstånd, med början i 50-ohm, mellan positiva och negativa terminaler eller bly och se effekten på utspänningen. Brute force eller oreglerad leveranser kommer gradvis sloka med ökad belastning. Reglerade varor känsla kontinuerligt och anpassa sin produktion. Switchade nätaggregat kommer att leverera en konstant spänning till deras nuvarande gräns punkt.
  6.
  Testa försörjning för tillförlitlighet. Anslut den, sätta på en full last, och låt den köra över natten på ett säkert ställe som inte har någon potential för brand. Till exempel för en 12-VDC leverans med en 1-amp kontinuerlig rating, ansluta den till fordonsindustrin glödlampan. Se till att det inte blir för varmt och att det inte luktar bränt innan de lämnar det. Vissa elektronik misslyckas endast när mycket varm, och kommer att arbeta igen när svalna. Detta test kommer att isolera det fel i en enhet.
  7.
  Kontrollera produktionen filtrering om detta är absolut ren, är rippel-fri DC viktigt att din ansökan. Detta kräver ett oscilloskop, och ytterligare kompetens använder den.

  Tips och varningar


 • Rita en enkel graf av spänning jämfört med varierande belastning att förstå den aktuella testet.
 • Test små leveranser med den lilla bil-lampan och stora med glödlampan.
 • Kasta stickproppseffektivitet enheter som luktar under acceptabla belastningar eller känner för varmt. Omedelbart kasta varje enhet med en kort mellan ingång och utgång, eftersom det utgör en säkerhetsrisk.
 • med elektronik, när du är osäker, kasta ut det. Nätaggregat är relativt billiga.

Previous:nothing Next:USB-minne Format verktyg

Relaterade artiklar


 • hur du skriver ut kuvert på en HP4
 • hur man återställer strömmen på en MacBook
 • hur du köper rätt dator
 • användningsområden för ProLiant-servrar
 • Hur fungerar ett arbete internet telefon?
 • hur du hittar numret produkten delen på ett ATI-grafikkort
 • hur man kan passa ett grafikkort
 • instruktioner för att formatera ett SDHC-minneskort
 • Hur du dela skärmen på en gateway laptop?
 • dator tricks & munkavlar