Dator > hur man väljer ett foto scanner

 • hur man väljer ett foto scanner


 • Foto och dokumentskanners blev först överkomliga för den genomsnittlige konsumenten ungefär 15 år sedan. Det användarvänlighet och kvalitet skanningar har sedan dess ökat enormt, medan kostnaderna har sjunkit. Trots detta är de faktorer överväga innan du köper ett foto scanner fortfarande förvirrande för många människor
  1.
  Bestäm vad du vill skanna. Behöver du skanna små bilder, dokument som är 8,5 x 11 "eller 8. 5 x 14 ", sidor ur böcker, 3-D objekt;? Eller diabilder och negativ Flatbäddsskannrar klarar allt ovan och med hjälp av en OH-adapter kan skanna 35 mm negativ och 35 mm diabilder med gott resultat.

  Men om, du vill konvertera skokartonger fyllda med gamla diabilder och negativ till digitalt format, får en särskild film scanner. Dessa är dyrare men är konstruerad för att omvandla stora mängder äldre medier till hög kvalitet digital filer.
  2.
  Bestäm upplösning krävs, baserat på hur du kommer att använda skanningen. Scanners marknadsförs som kan skanna i dpi, eller punkter per tum. Ju mer punkter av information per tum en skanner upptäcker, desto mer upplösning den har. En liten mängd information kommer att resultera i blockiga, skumma bilderna.

  Vad du ska göra med den slutliga skanningen kommer att avgöra hur hög upplösning scanner du behöver. För webb eller dator bara visar, något som söker igenom på 72 dpi kommer att räcka. Men om du vill skanna en 4 x 6 "foto och skriva ut den i samma storlek, måste du skanna med 300 dpi, att blåsa upp till 8 x 12" kräver minst 600 dpi. En tumregel är att fördubbla dpi med varje fördubbling i storlek. Med samma exempel en affisch foton (16 x 24 ") skulle behöva scanning dpi till vara 1200 att reproducera.
  3.
  Välj märket på skannern. Canon, Nikon , Epson och HP --- för att nämna ett fåtal stora företag --- Alla producera högkvalitativa, prisvärd, pålitlig skannrar. Off-namn märken också kan erbjuda det du behöver, ofta till lägre priser. Kontrollera konsumenten recensioner och titta på demonstrationer på datorbutiker innan ett beslut om vilket märke att köpa.
  4.
  besluta vilka andra funktioner du behöver i en skanner. Har programvara behov av att tillåta borttagning av röda ögon, dammborttagning, eller justeringar färg? Om skannern har oinredda för skanning stora mängder papper eller karuseller bild för att skanna stora volymer av bilder? För användbarhet, fundera på hur lätt det är att använda och hur lång tid det tar att skanna en bild. Dessutom är färg-bitars djup annan spec att överväga om du vill förstora tryck eller om du kommer att skanna negativ eller diabilder. Ju större färg-bitars djup, desto bättre sista bilden eftersom bitdjupet avgör graderingar av skuggning, 24-bitars (8 bitar per färgkanal) är grundläggande, till 48-bitars (16 bitar per kanal) bättre
  .
  5.
  avgöra hur mycket du vill spendera. Scanners kan kosta så lite som $ 25 upp till flera tusen dollar. Återigen, bestämma dina krav och önskemål. Casual eller hemanvändare kan spendera $ 100 och få en bra kvalitet scanner som passar deras behov. Professionella fotografer eller tryckerier kan välja högre slut skannrar med top-of-the-line optik och extra funktioner.
  6.
  bedöma storleken på skannern och vilken typ av dator du använder den. Om du har en begränsad arbetsyta eller träna på din bil kan du behöva en skanner som inte är större än en bärbar dator, en som är lätt och enkel att förvara och bära. En liten storlek som denna kommer att begränsa storleken på de original du kommer att skanna, så noggrant bestämma dina behov.

  De flesta av dagens foto skannrar ansluta till en dator via en USB-gränssnitt, som är kompatibel med både Windows och Macintosh operativsystem. Äldre modeller eller användas skannrar finns till salu (på webbplatser som eBay), men tänk på att vissa kommer att ha en SCSI-anslutning, en numera nedlagda anslutningstyp.

  Tips och varningar


 • forskning och be om en demonstration av produkten vid en dator eller elektronikaffär.
 • Kontrollera konsument och bloggar på nätet för att se vad andra säger om de produkter du funderar på.
 • Köp från en seriös återförsäljare, butik eller online-försäljare.
 • Kontrollera återbetalningspolicy innan du köper.

Previous:nothing Next:Hur kommer jag åt min stationära egenskaper när min musknapparna inte fungerar?

Relaterade artiklar


 • Lägga till en bättre grafikkort till en HP Pavilion
 • hur man kommer åt USB-enheten på en Dell Dimension XPS R400 pc
 • felsökning av en HP-skrivare 1500 med alla lampor blinkar
 • hur man byter skärmen på en HP Pavilion dv2000
 • Hur man bränner en m4v på en DVD på en Mac
 • hur man installerar en sis 305 grafikkort
 • hur man byter en Inspiron 9100 grafikkort
 • Hur laddar jag hp deskjet 2500 drivrutinen?
 • flatbädden vs arkmatade skannrar
 • hur man byter skärmar på en Sony Vaio