Dator > hur till göra min dell Inspiron 5100 laptop springa snabbare

 • hur till göra min dell Inspiron 5100 laptop springa snabbare


 • Dell Inspiron 5100 är en äldre bärbar dator som släpptes 2003. Inspirons dock fortfarande ett av Dells mest populära bärbara modeller. Om du fortfarande använder din Dell Inspiron 5100 kan du upplever en avmattning i datorns prestanda. Detta är naturligt eftersom en dator åldrar och hårddisken är fylld med data. Eftersom Dell Inspirion 5100 är en dator som levereras med operativsystemet Windows, kan du använda några verktyg i Windows som kan göra din bärbara dator körs snabbare
  1.
  Kontrollera din Dell Inspiron hårddisk och avgöra om du behöver frigöra utrymme på hårddisken. Hårddiskar som har lite minne tillgängligt kan orsaka hela bärbara datorn att köra långsammare. Klicka på "Start" och sedan "Den här datorn. " Klicka på de viktigaste hårddisken på din dator för att se hur mycket minne som finns tillgängligt. Om det inte finns mycket ledigt utrymme, till exempel 100 MB eller mindre, ta bort filer du inte längre använder. Du kan också köra "Diskrensning" verktyg som följer med Windows ta bort oanvända filer. Använda det här verktyget klickar du på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "System Tools" och sedan "Diskrensning".
  2.
  Defragmentera hårddisken. Fragmentering uppstår när delar av en fil sparas på olika platser på hårddisken. Detta bromsar datorn ner för när du öppnar en fragmenterad fil, måste datorn söka olika platser på enheten i syfte att komma åt filen. Windows levereras med en "defrag" utility. För att köra detta, klicka på "Start", "Alla program" Tillbehör "," System Tools "och" Defrag ".
  3.
  Kör" Felkontroll "verktyg för att se att det inte finns några fel på din hårddisk. Hårddisk fel är ofta osynlig för den genomsnittlige användaren, men kan bromsa datorns prestanda. vill köra "Felkontroll" verktyg, klicka på "Start" och sedan "Den här datorn. "Högerklicka på hårddisken och välj" Egenskaper ". Klicka på fliken" Verktyg "följt av" Kontrollera nu. "Slutligen klickar du på kryssrutan bredvid" Sök efter och försök att reparera skadade sektorer "följt av" Start "-knappen.
  4.
  genomsöka och ta bort virus och spionprogram. Din Dell Inspiron kanske har ett virus och spionprogram scanner redan installerat. Om den gör det, kör skannern regelbundet och ta bort eventuella skadliga filer som finns på din bärbara dator. Om du inte har en skanner installerad på din Dell, kan du köra en gratis online virus scan. Se "medel" för en länk till en online-scanner.
  5.
  Starta om datorn mer regelbundet. En vanlig praxis som kan bromsa din dator inte starta om datorn. Eftersom Dell Inspiron kan placeras i viloläge genom att helt enkelt stänga den bärbara datorn, många användare misslyckas att starta om datorn regelbundet. Att starta, klicka på "Start"-menyn följt av "Shutdown" och sedan "Starta om. "


Previous:nothing Next:hur man formaterar en hårddisk med återställnings-CD

Relaterade artiklar


 • hur man ladda ett batteri för bärbar dator med solenergi
 • Hur fungerar min dator läsa en CD av ett videospel?
 • hur du tar bort kortet Compaq laptop WiFi & installera en antenn
 • Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad eller renoverad laptop?
 • hur man väljer rätt mediacenter HTPC
 • Hur konvertera komponentutgång till VGA
 • hur man byter en 4-stifts lcd inverter
 • hur du skriver ut indexkort med hjälp av en Lexmark X-skrivaren
 • hur man kopierar en HP Scan till Word för redigering
 • hur till återvinna en förlorad CD hårddisk