Dator > RAM datorinformation

 • RAM datorinformation


 • Random Access Memory (RAM) fungerar som den kortsiktiga din dators minne, vilket innebär att mer RAM ditt system har, desto mer saker man kan hantera på en gång. RAM gör det också för att hantera mer komplicerade åtgärder och springa snabbare med mindre chans att krascha

  1950

  De tidigaste föregångare till RAM-minnet som vi har i vårt moderna PC sattes i ganska utbredd användning 1949. Dessa marker ersätts, åtminstone delvis, vakuumrör som hade använts för att lagra temporär data, vilket gör datorerna mindre och snabbare.

  Statisk RAM

  På 1960-talet en viktig utveckling i RAM: static minne (SRAM). Data som lagras på statiska minneskretsar behöver inte uppdateras, om inte själva uppgifterna ändras. Dessa marker mer liknar den moderna ettor och gjorde den gamla modellen sugrör föråldrade.

  Dynamic RAM

  Dynamic RAM (DRAM) infördes på 1970-talet och är en direkt anfader RAM-minnet vi har i våra datorer i dag. Till skillnad från det föregångare, behöver dynamiska minne att uppdateras regelbundet. Dess huvudsakliga äventyr över SRAM är att det är billigare att producera, en avvägning är att det är något långsammare. Dynamic RAM och statiska RAM är flyktiga, vilket innebär att data i dem när ingen makt är igång dem.

  Typer av RAM

  Flera olika typer av RAM-minne finns på marknaden. Du kan inte blanda och matcha olika typer av RAM-minne och de flesta, om inte alla, moderna moderkort kräver en viss typ av RAM. Till exempel, om ditt moderkort kräver PC2700 RAM, en mycket vanlig typ av RAM som finns i vanliga stationära datorer, kommer du inte kunna installera någon annan typ av RAM-minne, andra typer av RAM-minne skulle sannolikt inte ens passa minneskortplatsen.

  Överväganden

  I allmänhet är det bättre att ha mer RAM-minne i stället för mindre, RAM, till stor del avgör hur snabbt ditt system kommer att köras och hur många program du kan säkert ha öppna samtidigt. Detta är särskilt viktigt för servrar, eftersom de ofta har att hantera många processer samtidigt. Men på de flesta Windows-system din dator inte kommer att kunna dra nytta av mer än 3 1 /2 gigabyte RAM-minne om du inte har 64-bitars version av Windows operativsystem installerat. Det kan också finnas vissa compatibly frågor, särskilt med drivrutiner, om du uppgraderar ditt system från 32 till 64 bitar.


Previous:nothing Next:felsökning av en C6300 trådlös skrivare som bara skriver om start

Relaterade artiklar


 • fördelarna med quad core processorer över dubbla kärnor
 • hur du skriver ut kuvert på en HP 970 skrivare
 • hur man kan minska visa storleken på en Dell platt bildskärm
 • hur du installerar IEEE 1394-kort
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • Felsökning kod 10 på DVD-ROM av en bärbar dator
 • Hur uppdaterar jag min grafikdrivrutin på min Dell Latitude C610 bärbar dator?
 • instruktioner om hur man fyller HP Deskjet 4140 bläckpatroner
 • dell inspiron bärbar dator fan felsökning
 • fördelarna med att använda ett epos pekskärm