Dator > hur man fixar en acer aspire tangentbord

 • hur man fixar en acer aspire tangentbord


 • Acer Aspire är en populär utbud av bärbara datorer. Men liksom alla bärbara datorer, kan daglig användning leda till klibbiga, borttappade eller trasiga tangenterna. Uppbyggnaden av smuts under tangentbordet eller förstörd viktig klipp är de vanligaste frågorna. Ta bort nycklar, försiktigt rengöra styrelsen eller ens byta ut hela tangentbordet vanligtvis löser problemet. Olika Aspire-modeller kommer att ha lite olika funktioner, men efter ett par standard åtgärder bör hjälpa dig att diagnostisera problemet och reparera din Acer Aspire tangentbord

  Du behöver:.
  Liten platt skruvmejsel.
  Liten Phillips skruvmejsel.
  Pincett.
  Torr trasa.
  Tryckluft kan (tillval).
  Nya tangentbord panel (tillval).


  1.
  Koppla ur datorn från vägguttaget och makt ner det. Ta bort strömsladden från baksidan av den bärbara datorn.
  2.
  Vänd Acer Aspire över och ta bort batteriet genom att skjuta batterispärren fånga och dra pack ut. Öppna den bärbara datorn och tryck på skärmen tillbaka till dess fulla förlängning.
  3.
  Punkt ett starkt ljus på tangentbordet. Titta på problemområden tangentbordet efter tecken på skräp under tangenterna eller för små trasiga plastdelar. Om det finns en uppenbar blockering, till exempel en smula eller en bit av smuts, ta bort den med pincett. Om en nyckel fortfarande pinnar, tryck ner den knappen under med tummen. Ta en platt skruvmejsel i den andra handen och försiktigt bända loss den fastnade nyckeln från den övre kanten.
  4.
  Kontrollera att inga klibbig smuts och torka bort den med en torr trasa. Använd en burk med tryckluft för att blåsa ur damm och partiklar från undersidan av nycklar.
  5.
  Bedöm plasthölje klippet visar tecken på skada. Om oskadade, knäppa tillbaka nyckeln på plats med tummen. Om plasten är skadad kan du behöva byta hela tangentbordet.
  6.
  Köp ett nya tangentbordet från en lokal dator butik, Acer webbplats eller en registrerad Acer delar återförsäljare. Tangentbord vanligen kring 30 dollar, från och med 2010.
  7.
  Bort din nuvarande Acer Aspire tangentbord. Modeller varierar, men i allmänhet du behöver hitta de tre små skruvarna i det tomma batteriet facket. Alternativt kan skruvarna vara tillgängliga på strömbrytaren täcka ovanför tangentbordet. Ta bort dessa skruvar med en stjärnskruvmejsel.
  8.
  Bänd strömbrytaren panel upp på kopplingen mellan panelen och tangentbordet. Leta reda på små fångster ovanför den översta raden av tangenter. Normalt är dessa är mellan "F4" och "F5" nycklar mellan "F8" och "F9" nycklar och mellan "F12" och "PrtSc" nycklar. Tryck fångsterna in med en pincett eller platt skruvmejsel. Ta bort hela tangentbordet.
  9.
  Ta bort band som förenar tangentbordet till datorn. Byt ut den gamla styrelsen genom att skjuta bandet till det nya tangentbordet. Tryck den nya tangentbordet på plats och snäpp panelen strömbrytaren i sitt spår. Sätt i skruvarna i rätt hål i batterifacket. Sätt i batteriet och starta maskinen. Tangentbordet bör fungera korrekt.

  Tips och varningar


 • Försök att använda en guldsmedsaffär skruvmejsel för din laptop.
 • Vissa återförsäljare online sälja enda byte tangenter för Acer laptop modeller.
 • Kontrollera att alla strömkällor är urkopplade tills du har allt stadigt på plats igen.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man byter batteri för Microsoft optisk mus

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna musikfilerna på min dator
 • hur att styra fläktens hastighet på min dator
 • hur man installerar flera DVD-brännare i en dator
 • hur man installerar en HP Deskjet 3320 skrivare utan en skiva
 • hur du formaterar en zip-disk i Windows XP
 • hur man kan återställa en bärbar dator från Dell till fabriksinställningarna
 • hur du skannar ett dokument på en Mustek scanner
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen
 • hur man installerar en HP Deskjet F4280 i Xandros Linux
 • hur nätverket en skrivare via en trådlös router USB-port