Dator > hur man installerar en dvd dator författare

 • hur man installerar en dvd dator författare


 • Installera en DVD-brännare i datorn kan du bränna data, musik och filmer till DVD-skivor. Installationen kan göras som en uppgradering till en befintlig CD-eller DVD-enhet, eller så kan du installera en ny enhet i datorn som ett komplement till dem som redan installerat. Installera en DVD-brännare i datorn är inte svårt, kräver endast en skruvmejsel, DVD författarens drivrutiner, och cirka 30 minuter av din tid. Drivrutinen att göra din DVD-brännare fungerar kommer att ingå i enheten, eller kan laddas ner från tillverkarens webbplats.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . DVD-brännare drivrutin installationsskivan (eller installationsprogram laddas ner från tillverkarens webbplats).


  1.
  Stäng av datorn med hjälp av operativsystemets "Shut Down"-funktion för att säkerställa att alla program är stängda ordentligt. Koppla bort datorn från förgreningsdosa eller utlopp.
  2.
  Lossa skruvarna på baksidan av datorn så att håll in vänster och höger sida panelerna på plats, inställning skruvarna åt sidan för senare användning. Skjut paneler mot baksidan av chassit för att lossa dem, ta sedan bort dem och ställ dem åt sidan.
  3.
  Leta enhetsfacket där du vill installera din DVD-brännare. Om en enhet redan i viken, koppla ur sin el-och datakablar sedan skruva bort skruvarna som håller den på plats och ta bort enheten från framsidan av ärendet. Om ingen enhet är installerad i viken helt enkelt bort plasten viken locket från framför datorn fallet.
  4.
  Sätt in DVD-brännaren i den tomma viken framifrån, skjutbara den tills framsidan av enheten är även med datorns framsida fallet. Lokalisera skruvhål i sidorna av enheten genom Bays monteringshålen och använd sedan skruvar som levereras med författaren för att säkra det på plats.
  5.
  Plug data-och strömkablarna till lämpliga hamnar på baksidan av enheten. Datakabeln är antingen en tunn flatkabel med ett brett kontakt eller en röd smal kabel med svarta kontakter i varje ände. Strömkabeln kommer att bestå av en serie kablar kommer från datorns nätaggregat och kommer att ha antingen en vit eller svart kontakt mindre än en tum bred.
  6.
  tillbaka datorns sidor fallet med skruvarna som tidigare togs bort för att säkra dem på plats. Anslut datorn igen, tryck sedan på strömbrytaren för att starta upp det.
  7.
  Vänta på operativsystem för att läsa och känna igen den nyligen installerade maskinvaran. Om ett fönster öppnas där du uppmanas att installera den nya hårdvaran, stäng det. Sätt din chaufför skivan i enheten och låta AutoRun att lansera det, eller dubbelklicka på installationsprogrammet hämtat från tillverkaren för att starta installationsprogrammet.
  8.
  Följ anvisningarna på skärmen för att installera drivrutinerna och DVD-mjukvara som är en del av installationspaket. Starta om datorn när installationen är klar så att ditt operativsystem kan starta med rätt drivrutiner installerade.

  Tips och varningar


 • Ditt operativsystem installerar grundläggande drivrutiner för DVD-brännare så snart det erkänner hårdvara, men tillverkarens installationspaket kommer att ge dig mer up-to-date drivrutiner och ytterligare programvara.
 • hålla kontakt med en metall del av datorns fallet när du installerar DVD-brännare för att stanna jordade och förhindra oavsiktlig statisk urladdning.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Vilka är de tre viktigaste delarna av en robotarm?

Relaterade artiklar


 • hur att klona en hårddisk när bilden är skadad?
 • hur du uppgraderar RAM-minne för Dell Dimension 3000
 • laserpekare historia
 • hur du installerar ett PCI grafikkort i en port 300le
 • information på bärbara datorer
 • hur du tar bort minnet från en Inspiron 1100
 • hur man sätter på strömbrytaren på en dator
 • Hur konvertera divx till DVD-bränning
 • hur du formaterar en diskett med cli
 • hur du installerar RAM-minne på din vita MacBook