Dator > typer av anslutningar skrivare usb

 • typer av anslutningar skrivare usb


 • Du behöver:
  liten kniv
  . Liten Philips skruvmejsel.

  Minst en Universal Serial Bus (USB) kan porten hittas på nästan varje dator som vanligen används idag. USB-kablar gör att användare kan hot-swap kringutrustning till datorer, vilket betyder enheter som skrivare, möss och tangentbord kan kopplas ur och ansluts till en dator utan att stänga av den. Eftersom olika enheter som använder USB-anslutningar har ökat, så har den typ av USB-anslutningar.

  Typ A

  typ A USB-kontakter är populärt används på enheter som USB-mus, tangentbord eller externa enheter. Den typ A-kontakter har en stor och bred kontakt som sätts in i en standard USB-port, som de som finns på skrivbordsdatorer och bärbara datorer. Typ A USB-kontakter har en rektangulär form, men kan bara sättas in i en USB-port på ett sätt på grund av en plast bit inbäddade inuti kontakten. Typ A-kontakter innehålla sex stift för att överföra information.

  typ B USB-kontakterna används vanligtvis på enheter som skrivare och skannrar. Pluggen är fyrkantig i sin form, men två hörn är spårat ut att se till att kontakten sitter åt rätt håll i USB-porten. Typ B USB-anslutningar har fyra stift inuti, används för att överföra data längs kabeln. Vanligtvis USB-kablar med typ B-kontakter har en typ A-kontakt i andra änden av sladden, så att den kopplas till en dator.

  Mini Mini USB-kontakterna är populärt används på enheter som digitalkameror , mobiltelefoner och Sony Playstation controllers. Kontakten är rektangulär form, i likhet med typ A-kontakter, men mindre och med ett hack i någon av kortsidorna av rektangeln. Mini USB-anslutningar har fem stift inuti. Sony använder vissa USB-kontakter som ser väldigt lik Mini USB-kontakterna men något annorlunda. Att tvinga en Mini USB-kontakten till en av dessa Sony USB-portar kommer att resultera i skador på kontakten och kontakten.

  Mini 4 Position

  Mini 4 Position USB-kontakten är också brukar kallas för Mini B USB-kontakt. Som namnet antyder ser Mini B-kontakten som en mindre version av typ B-kontakt, komplett med två hack hörn i den annars fyrkantiga kontakten. Mini 4 Position kontakten används i apparater som digitala kameror, Hewlett Packards iPaq telefoner, och vissa MP3-spelare. Liksom Type B-kontakter, Mini 4 Position kontakter har fyra stift inuti.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:felsökning av en Canon PIXMA MP450

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en CD med datorn torn
 • Hur kan jag använda en HP Deskjet f380 skrivare?
 • förteckning över 64-bitars processorer
 • hur man kopplar en stationär dator & laptop för att använda samma skrivare
 • hur ändrar mitt permanenta markören
 • hur man byter min tangentbordslayout till Dvorak
 • hur man återställer en HP PSC 1400 efter att ha bytt bläckpatron
 • hur man får hjälp att rensa din dator gratis
 • hur man raderar en hårddisk magnetiskt
 • hur du uppdaterar en drivrutin för en Dell USB-mus