Dator > information i kreditkort-typ nycklar hotellrum

 • information i kreditkort-typ nycklar hotellrum


 • Inte alla plast hotell nyckelkort fungerar som kreditkort, men ett fåtal typer göra. Vissa funktioner i kortspost låta gästerna att fakturera sina rum när swiping kortet att betala för ett hotell service eller köpa

  Vad Key-kort innehåller

  Hotel nyckelkort bara innehålla en "flagga" som anger till receptionen databokningssystem att gäst använda kortet för att köpa en vara eller tjänst har ett kreditkort på filen. Det kreditkort inte debiteras vid tidpunkten för köpet på hotellet.

  Säkerhetsfunktioner

  Varje hotell dörrlås har ett särskilt ID inne i metall baren som bara kan ändras med en speciell anordning i direkt anslutning till låset . Personalen i receptionen programmera knapparna vid incheckningen med ett program. På den tiden de skapar ett visst datum när kortet avaktiveras och inte längre fungera som en nyckel. Detta garanterar att ingen kan stjäla ett kort och använda det igen efter en gäst har lämnat rummet.

  Så här fungerar det

  magnetremsa som innehåller "flagga" för kortet berättar kassörer och anställda hotell bearbetning ett köp som ett kreditkort är på fil för gäster och att de har tillåtelse att köpa saker med kortet. De viktigaste kortet tar inte ut de objekt som ett kreditkort. Receptionen datorsystem konstaterar bara det belopp som spenderats och var. Vid check-out, det då processer kortet ges vid incheckningen att betala för den produkt eller tjänst till i rummet nyckelkort.

  Hoax

  Under 2004 och 2005, enligt myten busting webbplatser Snopes, Hoax-Slayer och Trend Micro USA: s hot informationssida, ett rykte sprids genom e-post och konspiration webbplatser som sagt hotell nyckelkort ingår gäst kreditkortsinformation.

  Hoax Busted

  Enligt webbplatser och bekräftades 2006 av konsumentfrågor webbplats, hotellet kreditkort som nyckel inte innehåller en gäst kreditkortsinformation. Det spratt försökte varna folk som nyckelkort företagen efter deras konto kontokortsuppgifter och att lämna ett kort på ett hotellrum säng eller förlorar den gjorde en hotellgäst utsatta för stöld och identitetsstöld. Alla dessa påståenden falska.

  Typer och funktioner

  Några nyckelkort system arbetar med lås på dörrarna (de metallstänger med band kortläsare) som kommunicerar med hotellets dator servern. Denna funktion gör att gästerna kan annullera ett kort om de förlorar det under en vistelse. Hotellet reception kan sedan utfärda ett nytt kort direkt för att matcha den som anges rumsnummer låskod.

  Andra kortläsare system använder endast diversifierat magnetremsor som motsvarar en viss dörr nummer s lås.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man väljer kompatibla delar när man bygger en pc

Relaterade artiklar


 • hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet
 • Hur konvertera lp till mp3 gratis
 • hur man uppgraderar en dator för att bearbeta kundorder
 • hur till återvinna reserverade diskutrymme
 • instruktionerna för att ansluta visa Apple Cinema till en digitalkamera
 • hur man kopierar stora filer till en CD
 • hur du installerar en 9250 Radeon video
 • Felsökning av en InFocus x2 projektor
 • hur man gör en mario laptop hud för Toshiba
 • kriterierna för att välja en bärbar dator