Dator > hur man väljer kompatibla delar när man bygger en pc

 • hur man väljer kompatibla delar när man bygger en pc


 • En dator behöver kompatibel delar i att det ska fungera. Underlåtenhet att använda kompatibla delar kan resultera i att datorn inte fungerar. De viktigaste komponenter som måste arbeta tillsammans är de moderkort, processor (CPU) och Random Access Memory (RAM). Du kan välja alla andra komponenter som bygger på vad som finns på moderkortet

  Du behöver:.
  Tjock nål eller tunna skruvmejsel
  . Små priming spets.
  En stor plugg.
  Sprutan och bläck (vanligtvis kommer med refill kit).


  1.
  Välj en CPU. Processorn kommer att avgöra vilken typ av moderkort du kan få, vilket i sin tur bestämmer en hel del av andra komponenter. De två aspekter av CPU som är det viktigaste när det gäller förenlighet är uttaget och framsidan busshastighet. Uttaget är det fysiska gränssnittet mellan processorn och moderkortet. Framsidan buss hastighet är den hastighet med vilken informationen överförs mellan processorn och moderkortet.
  2.
  Välj moderkortet genom att välja en styrelse som matchar CPU-sockeln och Front Side Bus hastighet. Storleken på moderkortet spelar ingen roll så länge det passar ihop med ärendet.
  3.
  Välj fallet. Välj ett fall som kan passa moderkortet och rymma alla andra komponenter i datorn du vill bygga. Kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme för luftflöde. Om komponenterna är alltför trångt tillsammans kan de överhettas.
  4.
  Välj RAM. Moderkortet kräver särskilda typer av RAM hastigheter och storlekar. Se till moderkortet manual för kompatibla RAM storlekar och hastigheter. Många moderkort manualer lista RAM-minne som har verifierats och testats.
  5.
  Välj enheter. Hårddisken (er) och skivenhet (s) måste använda en koppling som är kompatibel med moderkortet. Anslutningarna kan antingen IDE eller SATA. Moderkortet kan ha båda typerna av kontakter, men om den har SATA, använd det istället för IDE eftersom en snabbare överföringshastighet än IDE.
  6.
  Välj det grafikkort och ljudkort. De typer av förbrukade kort beror på vilken typ av kontakt finns på moderkortet. Många kort nu använda PCI-X-gränssnitt, så du behöver se till att moderkortet har nog av dessa platser tillgängliga.
  7.
  Välj nätaggregatet genom att välja en som kan ta emot alla av komponenterna i datorn. Vissa grafikkort använda speciella PCI-X makt. Om så är fallet måste strömförsörjningen har den typen av kontakt för att kortet ska fungera. Se till att det finns tillräckligt med ström kontakter från strömförsörjningen för att ansluta alla enheterna.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Felsökning en HP 4550

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • hur man använder en USB-hubb till nätverk
 • USB-sladd typer
 • hur du ställer in en trådbunden skrivaren för användning från laptop
 • Hur konvertera flac till wav på en Mac
 • hur man installerar en HP 4215xi skrivare
 • hur man bygger en pc torn
 • Vad är en e-dator & varför är det så billigt?
 • Skillnaden mellan Dell Latitude C510 & C610
 • CRT-skärmar och ansträngda ögon