Dator > hur man fixar trasiga glaset på en bärbar dator

 • hur man fixar trasiga glaset på en bärbar dator


 • Ett glas på en bärbar dator LCD-skärm är skärmen. Även om du inte kan "fixa" en trasig eller sprucken glasruta, kan du byta ut skärmen för att åtgärda LCD-displayen. Innan du demonterar den trasiga LCD från din bärbara dator, se till att du har en kompatibel ersättning som garanterat passar. Se din manual eller besöka tillverkarens webbplats för en lista över enheter som stöds

  Du behöver:.
  Bruksanvisning
  . Ersättning skärmen.
  Stjärnskruvmejsel.
  Liten, platt genomföra.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, dra ur sladden ur den bärbara datorns effektförbrukning, och ta ut batteriet. Batteriet är placerat under datorn, i en kammare som omfattas av ett plasthölje. Vänd den bärbara datorn, ta bort locket genom att lossa alla låsanordningar, t. ex. skruvar eller slide-lås, och försiktigt höja batteriet ur dockan.
  2.
  Ta bort skruvarna från plast ram som gränsar till LCD-skärmen. Beroende på laptop modell, kan det vara fyra till sex skruvarna ligger runt ramen, vilket kan eller inte kan döljas under små gummitätningar. Om det finns sälar, kan du enkelt ta bort dem genom att försiktigt bända loss med en liten, vasst verktyg för att driva bort dem från deras lilla kammare. När skruvarna är utsatta för, bort dem med hjälp av ett huvud eller stjärnskruvmejsel.
  3.
  Rubba skärmen från infattning (plast ram runt skärmen). Placera ett finger mellan plast ram och glas skärmen, och separera två skikt, som arbetar med fingret runt ramen för att lossa skärmen. Utgå från centrum på övre eller nedre kant, och som du lossar med ett finger, använd den andra handen för att skilja på skärmen från ramen. Om skärmen inte lossnar, du kontrollera om några skruvar kan ha missat.
  4.
  Luta lossnade skärmen framåt. Med skärmen ut från plasten, ser du en tunn metallram runt hela panelen. Manöver skärmen för att få tillgång kablar LCD-panelen till den bärbara datorn. Leta bandliknande videokabel och strömkabel. Skala av längden på tejpen som håller videokabeln på plats och koppla loss den från LCD-skärmen. Alla bärbara LCD-skärmar har en enhet som kallas omriktaren, som är en grön plast styrelse vanligtvis knutna till botten av skärmen, under ramen. Om du även byta omriktaren, dra ur strömkabeln, liksom, och ta bort omformaren.
  5.
  Skjut skärmen ut. Du har nu spräckt LCD-panelen helt lossnat från den bärbara datorn och kan ersätta det med ett nytt. Var försiktig med de vassa kanterna nära spricka. Beroende på laptop modell, kan skärmen vara lättare att glida ut i sidled eller uppåt.
  6.
  Montera den nya skärmen. Sätt in den i skalet hur du tog bort den gamla skärmen och koppla in kablarna. Justera skärmen med ramen och försiktigt tvinga plast från båda sidor (framför och bakom) att hålla skärmen ordentligt. Sätt skruvarna igen, och täck dem med gummitätning.

  Tips och varningar


 • Ta inte isär elektroniska apparater med en direkt strömkälla, för att förhindra skador och skada enheten.
 • De flesta tillverkare gör garantin ogiltig om den bärbara datorn är isär medan den fortfarande är under garantitiden. Rådgör med din tillverkare för termer.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Vanliga frågor om datorn LCD-skärmar

Relaterade artiklar


 • Felsökning en USB-kabel
 • hur reparera den trasiga bildskärmen på en bärbar dator
 • hur man uppgraderar en Inspiron 6000-processor
 • hur man gör en HP Business Inkjet 1200 ut-skrivaren en konfigurationssida
 • Desktop Hard Drive anvisningarna för byte
 • hur man bygger en billig anpassad dator på nätet
 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • hur man installerar ett SSL-certifikat på Exchange 2007
 • hur du ställer in en nätverksskrivare utan internetuppkoppling
 • felsökning av en hub usb rot