Dator > hur du kopierar en musik-cd till en hårddisk utan att rippa

 • hur du kopierar en musik-cd till en hårddisk utan att rippa


 • Kopiera spår från en musik-CD till en dators hårddisk är det första steget i att förbereda ett musikbibliotek som lätt kan omvandlas till en MP3-format och överföras till en mp3-spelare. Detta kan enkelt göras genom "rippning", en process av att utvinna en låt från en musik-CD och placera den på din hårddisk. Windows Media Player kan hantera denna uppgift. Problemet uppstår när en musik-CD är kopieringsskyddad, vilket är fallet med många kommersiella musik-CD idag. Om du har en stereo kan kopieringsskyddade CD-spår fortfarande att kopieras till din dator, men till skillnad från rippning, som bara tar några sekunder per låt, måste detta ske i "realtid. "

  Du behöver:
  Stereo mottagare med uttag linjeutgång
  . CD-spelare med uttag linjeutgång.
  Dator med linjeingång jack.
  Audio kabel: 1/4-tums stereominikontakt till 2 RCA hane kontakter
  . Ljudkabel. Stereo RCA hane till stereo RCA hane


  1
  Anslut en CD-spelare till en stereo mottagare (eller stereoförstärkare) om man inte redan har inrättats. . Med hjälp av en standard stereo RCA-ljudkabel, anslut utgången på CD-spelaren till ingången "CD" på mottagaren.
  2.
  Välj "CD" på mottagarens ingångskälla.
  3.
  Anslut en stereo audio kabel som har två RCA hane kontakter i ena änden och en stereo hane mini-kontakt i andra i "line out" RCA-uttag på mottagaren och "linjen input" stereo mini-jack på datorn.
  4.
  Ladda ner (eller köpa) och installera en dator ljudredigering program. Du kan använda ett professionellt program såsom ProTools eller ett gratis program som Audacity tillgängliga online. (Se länken i avsnittet Resurser. ) Apple-datorer levereras med ett kostnadsfritt ljudinspelning program som heter Garage Band. Ställ in programmet så att den är redo att spela in en signal från datorns line-ingång.
  5.
  Spela upp önskad låt på din musik-CD i CD-spelaren och klicka på inspelningsknappen på din dator inspelningsprogram. När du är klar spara låten på din dators hårddisk. Skapa din egen katalog på hårddisken för att lagra dina låtar, eller använd standardnamnet "Min musik" katalog i Windows XP eller "Music Library" i Windows 7.
  6.
  Plan för detta projekt tar lite tid. Rippa CD-spår är en mycket snabb process, men med detta förfarande måste du spela varje låt i realtid, spela in det som du lyssnar på den. Men kommer detta förfarande att du kan kopiera musik på din hårddisk om de är kopieringsskyddade och kan inte "slet", och kvaliteten kommer också att bli mycket bra, eftersom du spelar in ljudsignalen direkt från mottagaren och inte använda någon mikrofoner eller högtalare, vilket skulle färga ljudet.
  7.
  Spara musikfiler när du spelar dem i en MP3-format om du planerar att senast ladda ner dessa låtar till en MP3-spelare . Datorn inspelning programvara ska ha möjlighet att spara inspelningar i flera olika format.

  Tips och varningar


 • Om ljudsignalen är svag eller för högt kommer in i ditt dator kan du justera den genom att klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Ljud ljudenheter" och klicka på fliken "Ljud". Klicka på "volym" och justera volymen för linjeingången (på Windows XP).

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man identifierar ett ljudkort, processor och moderkort

Relaterade artiklar


 • hur du installerar minne i en avgörande pc
 • hur du uppgraderar processorn på en Dell Dimension
 • vad är meningen med en CPU uttag?
 • Hur kan jag identifiera min CPU-hastighet?
 • hur du uppdaterar drivrutiner för S3 Graphics
 • tips för att använda trådlösa skrivare
 • Hur bränner jag DVD-skivor med min HP?
 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator
 • Hur konvertera en C-enhet till ett NTFS-filsystem
 • A4-papper kontra a5