Dator > felsökning av en Notebook Optical Mouse

 • felsökning av en Notebook Optical Mouse


 • En Notebook Optical Mouse innehåller inte en intern rollerball inte heller kräver en musmatta. Enheten fungerar med hjälp av en infraröd stråle i botten på musen. Men som en traditionell datormus, uppstår problem, inklusive muspekaren hoppar på datorskärmen utan uppenbar anledning och långsam pekaren svarstid. Dessa problem är frustrerande, speciellt om du arbetar i ett program som kräver mycket användning av den bärbara datorns mus

  Du behöver:.
  Bomullstoppar.
  Burk med tryckluft.


  1.
  Kontrollera den optiska musens anslutningskabel, om musen är ansluten, eller den trådlösa musen mottagare anslutningskabel, för en säker anslutning. Kabeln ska anslutas perfekt i Universal Serial Bus (USB)-porten på baksidan eller på sidan av din bärbara dator.
  2.
  Använd en annan USB-port, om möjligt, för att se om de problem som du upplever är relaterade till din bärbara eller till den optiska musen. Om problemet är den bärbara datorn, spraya en kort burst av luft från en burk med tryckluft i USB-porten för att rensa ut allt damm /smuts innan du fäster musen anslutningskabeln.

  Om din optiska mus är ansluten till datorn via en PS /2 mus porten, stänga av datorn innan du kopplar bort musen. Lämnar din dator påslagen och ta bort musen kan skada både datorn och musen. Det kan också leda till att datorn inte att kunna känna igen musen.
  3.
  Kontrollera batterifacket för korrosion i musens mottagande enheten, om musen är trådlös. Använd en bomullspinne för att försiktigt sudda bort korrosion. Byt batterier om det behövs.
  4.
  Rengör sensorn fönstret på botten av Notebook Optical Mouse med en bomullspinne för att avlägsna uppbyggd och grime.
  5.

  Kontakta din optiska mus tillverkaren för en ny mus föraren, speciellt om din bärbara dator är äldre-Windows XP eller senare. Uppdatera drivrutinerna genom att gå in "Enhetshanteraren" på din Windows-systemet eller genom att besöka "System", "Library", "Extensions", om du använder en Mac.
  6.
  Använd optisk mus på en plan yta som ett skrivbord, arbetsbänk eller bord. Musen kräver en yta där strålen ur lasern kan lätt reflekteras tillbaka till sensorn på undersidan av musen. Undvik att placera muspekaren på ett tygstycke eller annat mjukt eller ojämnt underlag.
  7.
  Håll metallföremål och metall material bort från ditt trådlös optisk mus och mottagare --- metallen kan försvaga, störa och även blockera signalen. Om du märker muspekaren hoppar snabbt flytta den optiska musen närmare till den mottagande enheten när du använder musen.
  8.
  Synkronisera din trådlösa mus och mottagare för att lösa problem relaterade till din dator inte får den trådlösa optiska musen signal. Ställ musen nära sin mottagare. Tryck på knappen på framsidan av musens mottagare. Kontrollera att lampan på mottagaren börjar blinka. Denna process kommer att återställa och synkronisera musen.

  Om den trådlösa musen mottagare inte innehåller en knapp på framsidan av mottagaren, leta efter en "Connect"-knappen på undersidan av musen. Tryck på den och kontrollera den gröna lampan på mottagaren. En stadigt grönt sken betyder att resynkronisation var en framgång.
  9.
  Flytta datorns trådlösa routrar, alla radioapparater, trådlösa telefoner, mobiltelefoner och desktop fans 8 till 12 inches bort från datorns trådlös optisk mus. Dessa enheter kan orsaka störningar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:information om anti-glare skärmskydd

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en C84
 • information om Mac-datorer
 • hur man gör ett samtal till en mobiltelefon utomlands
 • hur man förnyar färgband i en skrivare
 • hur du uppdaterar radeon grafik drivrutiner
 • Felsökning ett modem för Internet Explorer kabel inrätta
 • Hur konvertera en flv till en mp3 på en Mac
 • hur man installerar en backup hårddisk
 • hur man installerar minne i en Power Mac G4 med dubbla 533
 • hur man ansluter en TV till en PC med Windows XP