Dator > hur man uppgraderar en processor på en generisk mobo

 • hur man uppgraderar en processor på en generisk mobo


 • Moderkortet (eller "moderkort") och den centrala processor (eller "CPU") är de två viktigaste bitar av hårdvara i en dator. Om du uppgraderar din processor kan du förverkliga sannolikt en stor uppsving i datorns prestanda, men först måste du faktiskt byta den nya ut med det gamla. Att göra det är ungefär som hjärtoperationer: Det är inte det svåraste operation, men det är en av de värsta att skruva upp. Detta är en mycket känslig del av din dator, så ta den stadigt och långsamt, och planera alla dina steg i förväg.
  1.
  Kontrollera specifikationerna på ditt moderkort för att se vad CPU socket typ som den har och vilka front-side bus frekvenser den stödjer, eftersom dessa två specs mer än några andra kommer att avgöra vilken typ av processorer ditt moderkort är kompatibelt med. Processorn du köper kommer att ha samma socket typ, och en buss hastighet lika med eller lägre än vad moderkortet stöder.
  2.
  Köp en passande processor.

  3.
  Stäng av datorn och helt koppla bort den från alla strömkällor.
  4.
  Tvätta händerna före hantering av hårdvara för att minimera risken för förorena den med olja och smuts.
  5.
  Jorda dig omedelbart före hantering av hårdvara till att undvika risken för att skada din hårdvara genom elektriska stötar.
  6.
  Öppna datorn torn.
  7.

  bort alla hårdvarukomponenter som är anslutna till moderkortet, om nödvändigt för att processorn. Du kan också ta bort moderkortet sig från datorns hölje, men detta endast om det är absolut nödvändigt, eftersom det utgör en stor chans för dig att skador med hårdvaran. Moderkortet är fäst på insidan av tornet, med skruvar längs omkretsen.
  8.
  Ta bort CPU-fläkten. Denna sitter vanligen direkt ovanpå processorn.
  9.
  Ta bort den gamla CPU. Det kommer att bli skruvas, eller mer sannolikt klämmas, till moderkortet, så snart dessa begränsningar är borttagna bör det inte komma iväg utan ansträngning
  tio
  Öppna den nya processorn ur förpackningen. . . Hantera det så lätt som möjligt och inte röra vid uttag slutet.
  11.
  Installera den nya processorn, för att vända de steg du tog för att ta bort den gamla. Det bör inte kräva någon kraft från din sida för att passa i uttaget. Alla kraft levereras av skruvar eller klämmor. Säkra CPU ordentligt på moderkortet, eftersom en stadig anslutning är avgörande för din dators prestanda och stabilitet.
  12.
  Sätt någon hårdvara du var tvungen att ta bort för att komma till CPU, inklusive CPU-fläkten.
  13.
  Stäng datorn torn, koppla in den igen, och slå på den. Din nya dator ska vara fullt fungerande, men snabbare än tidigare.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur kopiera filer från Mac till PC

Relaterade artiklar


 • alternativa inmatningsenheter för Macintosh
 • hur du formaterar en diskett med cli
 • hur man konfigurerar licensnycklar för Avaya trådlösa PC-kort
 • Vilka är de tre viktigaste delarna av en robotarm?
 • Skillnaden mellan 64-bitars och 32 bitars system
 • hur man kan spara musikfiler till en flash-enhet
 • hur man får stora bokstäverna bort av tangentbord
 • kopiator utlopp uppsving säkerhet
 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator
 • hur man använder Canon PIXMA iP4300